Proeflokaal De Buuren

Meer informatie

Turfmarkt 2
2223 EH Katwijk aan Zee


Menukaart van Proeflokaal De Buuren

Laatst bijgewerkt op 05.02.2025
Klassiek gesorteerd
CARPACCIO VAN RUNDERBIEFSTUK
met prei, paprika, kappertjes, geroosterde pepita’s, Parmezaanse kaas en “JILLS” carpacciodressing
12,75
KANNIEKIEZEN
Kunt u niet kiezen? Dan maken wij toch een selectie van de voorgerechten voor u! ! 5 kleine voorgerechtjes gepresenteerd op 1 bord
15,75
GARNALEN COCKTAIL
Hollandse garnaaltjes met ijsbergsla, prei een appeltje en whiskeysaus
15,75
BOERENTOMATENSOEP
gemaakt door de chef, uiteraard rijk gevuld met ballen!
6,75
FOCACCIA CAPRESE
krokante focaccia bodem belegd met pommodori, basilicum, mozzarella en zacht zoete balsamicostroop
10,75
WINTERS TRIO
winters trio van reepaté met appel, eendenrillette en hertenham met compote van rood fruit begeleid door crostini’s
12,50
GEROOKTE HERTENHAM
gerookte hertenham, geserveerd met witlofsalade, waterkers en granaatappel, besprenkeld met citroen vinaigrette
13,50
BUUREN VIS TRIO
Hollandse garnaaltjes, gerookte “boschy paling” en gerookte zalm, met toast en toebehoren
16,50
VOORGERECHT MAANDMENU
het maandmenu is een wisselend menu van de chef
11,50
BROOD MET SMEERSELS VA
vers gebakken desembrood met tomaten tapenade, huisgemaakte kruidenboter en aioli
5,75
CRISPY CAESAR SALADE
gemengde sla met krokante kipfilet, uitgebakken spek, parmezaanse kaas, gekookt ei en caesar dressing
11,50 als voorgerecht
15,50 als hoofdgerecht
BLAUWE KAAS SALADE
salade met blauwe kaas, prei, uitgebakken spekjes en noten, uiteraard met honing-noten dressing
11,50 als voorgerecht
15,50 als hoofdgerecht
CARPACCIO SALADE
Dungesneden biefstuk op een flink bed van sla, pepita’s, prei, tomaat, kappertjes en Parmezaanse kaas, besprenkeld met Balsamico vinaigrette onze salades worden geserveerd met stokbrood
12,50 als voorgerecht
16,50 als hoofdgerecht
3 GANGEN MAANDMENU
34,50
SPIES VAN BOTERMALSE GEMARINEERDE KIPPENDIJ (CA 200GR)
Met saté saus, gefrituurde uitjes, kroepoek en frites
16,50
“DAMES” PORTIE
( CA 100GR )
13,75
“ROSKAMMETJE” KOGELBIEFSTUK GEVULD MET KRUIDENKAAS
Geserveerd met ratatouille en saus van Provençaalse kruiden ( kan ook zonder kaas )
21,75
SPARE RIBS
Met heerlijke soja-plum marinade, bereid in de oven en opnieuw gelakt, daarna valt het vlees gemakkelijk van de botjes, met aioli geserveerd
20,50
STOOFPOT
Ook dit stoofpotje van rundersukade is weer huisgemaakt op grootmoeders wijze, geserveerd met stoofpeertjes en hutspot
20,50
KABELJAUW
verse kabeljauw, in de oven bereid met een dekseltje van tomaat, courgette en kruiden, geserveerd op pasta met een zachte kreeftensaus
22,50
GAMBA’S VAN DE CHEF
In sweet chili gebakken gamba’s, geserveerd met ratatouille, room en rijst
18,50
EENDENBORST
gebakken eendenborst “á l’orange” met een gekaramelliseerde sinaasappelsaus en puree van zoete aardappel
22,50
HOOFDGERECHT MAANDMENU
een wisselend menu van de chef
22,50
VANGST VAN DE DAG
dagprijs steeds wisselend en altijd vers
VLEES OF VEGA SPECIAL
dagprijs de chef maakt wekelijks een vlees en vega special van verse ingrediënten. vraagt u maar naar de mogelijkheden
KATWIJK BINSE BURGER
100% rundvlees Met gebakken spek, tomaat, u, augurk, Roskamsaus, medium gebakken en op een brioche broodje met frites en salade
16,50
VEGETARISCHE BURGER
vegetarische burger uit de bollenstreek, geserveerd met paprika, prei, sla, gedroogde tomaat en yoghurt knoflooksaus, geserveerd met bijpassend broodje
16,50

vegetarisch vegetarisch

ROSKAM BURGER
100% rundvlees met gesmolten geitenkaas, rucola, tomaat, spek en honing-mosterdmayonaise op een brioche broodje kleine wijzigingen op de kaart kunnen voorkomen
16,50
tot 12 jaar
SNACK À JACK MENU
KROKET OF FRIKANDEL MET FRIET, MAYO EN APPELMOES
7,75
TITA-TOVERSTOK MENU
KIP SATÉ MET FRIET, MAYO EN APPELMOES
7,75
RONALD MENU
MINI HAMBURGER MET FRIET, MAYO EN APPELMOES
7,75
pizza margherita
pizza met tomatensaus, kaas en op een steen gebakken krokant deeg
7,75
EXTRA TOPPING
1,25
KINDERDIERENIJSBEKER…. WAT EEN WOORD
Maar wel gevuld met vanille roomijs, slagroom en .. je mag de beker mee naar huis nemen!
4,75
CREPE SUZETTE
de klassieker in ons eigen jasje; flensjes gevuld met vanille mousse, sinaasappelsaus en vanille roomijs
7,75
DAME BLANCHE
bourbon vanille-ijs, warme chocolade saus en slagroom. Niet spannend, wel errug lekker….
7,75
LAVA CAKE
behoeft geen verdere uitleg, maar doen we toch; een taartje van pure chocolade met een vloeibare kern en salty caramel ijs
8,25
WAFEL EN WARME KERSEN
brusselse wafel met warme kersen en kaneelijs
7,25
CREME BRULLEE
crème brulée met een knapperig suikerlaagje en een bolletje bitterkoekjesijs
7,75
KANWEERNIETKIEZEN
Kunt u (weer) niet kiezen? Wij maken de keuze voor u met verschillende zoetigheden op één bord
9,50
DESSERT VAN HET MAANDMENU
een wisselend menu van onze chef
6,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Proeflokaal De Buuren is 05.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.