Osteria Da Vinci

Meer informatie

Turfsingel 33-1
9712 KJ Groningen


Menukaart van Osteria Da Vinci

Laatst bijgewerkt op 03.04.2025
Klassiek gesorteerd
fregula di mare
sardische 'couscous' met vis en zeefruit
17,00
fregula e carciofi
grove sardische 'couscous' naar antiek recept met artisjokken (voor vegan: zet 'zonder Parmezaanse kaas' in het opmerkingenveld)
13,75
pane, burro e olive
brood, pestoboter en olijven
5,25
crostini all’aglio e alle acciughe
met knoflook en ansjovis gevulde pizzabroodjes
7,75
crostini alla gorgonzola
met gesmolten gorgonzola gevulde pizzabroodjes
9,00
bruschetta aglio, pomodoro, rucola
met knoflook ingewreven geroosterd brood met tomaat en rucola
7,75
bruschetta con salsiccia
geroosterd brood met eigengemaakte verse worst
8,75
putzi putzi
blanke focaccia met truffelolie en snippers harder ‘kaviaar
9,75
capricchios
twee crostini met geitenkaas, radicchio en truffel
10,25
pipoti
slarolletjes gevuld met een combinatie van caponata en peperonata, feta en koriander
14,00
calamari arrosto ripieni
met gedroogde tomaten, knoflook en peterselie gevulde geroosterde pijlinktvis
16,50
insalata caprese
tomaat, mozzarella, basilicum
10,50
avocado e prosciutto
rolletjes rauwe ham met avocado in een dressing van kruiden, olie en citroen
14,00
avocado di mare
met zeefruit gevulde avocado
12,50
insalata bianca signora
gemengde sla, kaassoorten, olijven, tonijn, reepjes koud vlees in citroensaus (voor twee personen)
23,00
caponata
Siciliaans voorgerecht van gemarineerde aubergines, vleestomaten, knoflook en basilicum
11,00
insalata di gamberi e sedani
garnalen in selderijbéarnaise
11,75
pepata di cozze e vongole
verse mosselen en venusschelpjes, gesmoord in peterselie, knoflook en citroen (warm)
18,00
insalata vegana
salade van venkel, avocado, artisjok, sinaasappel, spelt, amandelen en rozijnen met een lichte mosterddressing
12,50

veganistisch veganistisch

minestrone classico
klassieke Italiaanse groentesoep
7,50
minestrone alla genovese
met Genuese pestocrème
8,50
crema di pomodoro
tomatencrèmesoep
8,00

vegetarisch vegetarisch

zuppa di funghi
Italiaanse champignonsoep
8,00

vegetarisch vegetarisch

spaghetti di mare
de echte, met veel verse vis
18,75
spaghetti all’ aglio, olio e peperoncino
met olie, knoflook en pepers
14,75
penne saporite
met broccoli, gorgonzola, parmesaanse kaas en room
16,50
penne gratinate
gegratineerd met ricotta en spinazie
16,75
gnocchi allo zafferano
verse gnocchi met gorgonzola, ricotta en pijnboompitten in saffraansaus
17,50
gnocchi pesto, gamberi e zucchine
verse gnocchi met garnalen, courgette en pestosaus
17,75
spaghetti ai 4 formaggi
spaghetti met vier soorten kaas
16,00
penne all’ amatriciana
pastabuisjes met pikante worst in Napoletaanse saus met pecorino
15,75
penne al salmone affumicato
pastabuisjes met gerookte zalm
17,00
calamarata in caponata e gamberi
verse pasta met een pittige saus van gestoofde aubergine en grote garnalen
17,75
calamarata e calamaretti
verse 'inktvis'-pasta naar klassiek Napoletaans recept met een saus van pijlinktvis in verse tomaat, knoflook, pepers en peterselie
17,75
rotolo di zucca
met pompoencrème en provolonekaas gevulde pastarol in botersaus met salie
18,25
strozzapreti trufolati
verse pastaspiralen met crème van geitenkaas en truffel, gegrilde oesterzwammen, broccoli en radicchio
18,75
tartufunghi
verse ravioli met truffel, ricotta en paddestoelen, in champignon-radicchio saus
18,75
strozzapreti e avocado
verse pastaspiralen met romige saus van avocado, ansjovis, pijnboompitten, saffraan en room
17,25
strozzapreti alla campidanese
verse pastaspiralen met een klassieke rode saus met verse worst
17,25
tagliolini con le sarde
verse lintpasta met een Siciliaanse saus van saffraan, sardines, pijnboompitten, rozijnen en dille
17,50
pane frattau
Sardisch ovengerecht van laagjes herdersbrood, napoletanasaus, pecorino en een gepocheerd ei
16,50
rotoli di spinaci e ricotta
met spinazie en ricotta gevulde pastarol, met een lichte tomatensaus
17,75
tagliolini al limone e zucchine
verse lintpasta met romige saus van citroen, courgette en mascarpone
17,25
pappardelle al ragù d’agnello
verse brede lintenpasta met lamsragout
17,75
tagliolini al tartufo
verse lintpasta met truffel
17,75
ossobuco alla Milanese
Gestoofde kalfsschenkel met saffraanrijst
29,50
bistecca capracampa
biologische biefmedaillon met gegrilde oesterzwammen, radicchio en crème van geitenkaas met truffel en groene peper
30,00
sartizzau
runderrol gevuld met provolone, verse Sardische worst en salie, met een saus van paddestoelen in Cannonau
29,50
vitello al pompelmo e avocado
kleine kalfsbiefstukjes in een saus van avocado en grapefruit
28,50
saltimbocca alla romana
kalfsvlees met Parmaham en salie
28,50
bistecchine vecchia sardegna
ossenhaas- en kalfsbiefstukjes in Sardische saus op basis van gedroogde tomaten
28,50
bistecca peperonata
biefmedaillon van biologisch rundvlees met gestoofde paprika en gorgonzolasaus
29,50
bistecca in bagna
biefmedaillon van biologisch rundvlees met aubergines, vleestomaten, knoflook, basilicum en groene pepers
30,00
manzo lardellato
met laurier en spek omwikkelde gegrilde biefmedaillon van biologisch rundvlees, in wijnsaus met uien, olijven en rozemarijn
30,50
bistecchine all’ arabo sardo con fregula
kleine Arabisch gekruide lamsbiefstukjes met Sardische citroencouscous
30,50
cassola d’agnello con fregula
gebraden lamskoteletjes in gesmoorde groenten en verse kruiden, met Sardische couscous
29,50
polenta con salsiccia
ovenschotel van polenta met een ragout van eigengemaakte verse worst
27,00
cotolette d’agnello
lamskoteletjes van de grill
28,50
filetti di spigola alla vernaccia
zeebaarsfilet met verse tomaat in sardische sherry
28,50
scampi alla marinara
gamba’s in witte wijnsaus
29,00
filetti di sogliola
tongfilets in saus van munt en kappertjes
27,50
sardine arrosto
gegrilde sardines
25,00
sarde a beccafico gefileerde sardines, volgens Siciliaans
gefileerde sardines, volgens Siciliaans recept gerold in pijnboompitten, rozijnen en dille
27,00
misturizzu
Sardische variant op de paella met zeefruit, kalfsvlees, en fregula (‘couscous’) met saffraansaus (voor 2 personen)
59,00
burrata
tomaten, mozzarella, cherry tomaten, burrata, basilicumsaus, rucola
17,50
crabarissa
tomaten, mozzarella, radicchio, gegrilde oesterzwammen, groene pepers en crème van geitenkaas met truffel
16,75
salame
tomaten, mozzarella, salami, oregano
14,25
pizza cum pezza
tomaten, mozzarella, ossenhaas, champignons, gemarineerd vlees, bonen, verse paprika, ui, kappertjes, pepers
17,50
mosco
tomaten, mozzarella, spinazie, ricotta, parmesaanse kaas, pestosaus en parmaham
17,50
spinaci e formaggi
tomaten, mozzarella, spinazie, gorgonzola, pecorino, verse tomaat
16,50
zuizza
tomaten, mozzarella, ricotta, pestosaus en gerookte zalm
16,00
al pesto
tomaten, mozzarella, basilicumsaus, parmesaanse kaas, gorgonzola, verse tomaat
15,75
milingo
tomaten, mozzarella, gegrilde aubergine en gegrild spek, kappertjes, rucola en buffelmelkmozzarella
17,00
carpaccia
tomaten, mozzarella, ossenhaas, pepers, parmesaanse kaas, peterselie
17,50
Dulcis & Gambale
als een calzone: dubbelgeslagen met tomaat, mozzarella, gorgonzola, gedroogde tomaten, aardappelblokjes, ossenhaas, knoflook, peterselie en groene pepers
17,50
sedilesa
tomaten, mozzarella, gemarineerd lamsvlees, ossenhaas, gorgonzola, groene pepers
17,50
Pio IX
tomaat, mozzarella, gemarineerde sardines, pickles van rode ui, kappertjes en gember
17,50
caponata
tomaten, mozzarella, gemarineerde aubergines, gorgonzola, ansjovis, basilicum, verse tomaten, knoflook en pepers
16,75
fantasia del cuoco
fantasie van onze kok
17,00
pizza cum erdas
tomaten, mozzarella, aardappelschijfjes, geroosterde speklapjes, tijm, gedroogde tomaten en olijven
16,50
sa’e bobba
tomaten, mozzarella, verse worst, paprika uit de oven, olijven, pecorino en rucola
16,75
burrika
tomaat, mozzarella, radicchio, gegrilde courgette, geitenkaas, kappertjes en rucola
16,75
maddalena
tomaten, mozzarella, gegrillde courgette, picante inktvis, kappertjes, rucola en bottarga (‘kaviaar’ van harder)
15,75
margherita
tomaten, mozzarella, oregano
10,50
amincù
half om half als een calzone – met tomaten, mozzarella en tonijn – en open – met gemarineerde artisjokken, ansjovis, kappertjes en olijven –
16,00
napoletana
tomaten, mozzarella, ansjovis, kappertjes
13,50
parmigiana
tomaten, mozzarella, aubergine, basilicum en parmesaanse kaas
16,00
frutti di mare
tomaten, mozzarella, vis en zeefruit
17,50
tilingo
tomaten, mozzarella, gegrilde groenten, garnalen, provolone, olijven, rucola
16,50
peperonata
tomaten, mozzarella, verse paprika, ansjovis, olijven, kappertjes, gorgonzola, verse tomaat, pepers
16,00
ballakanò
tomaten, mozzarella, gegrilde groenten, pikante worst, olijven, verse tomaat
16,50
calzone ai quattro formaggi
dubbelgeslagen pizza met tomaten en vier soorten kaas
16,00
amarga
tomaten, mozzarella, gegrilde radicchio, spinazie, mascarpone, dille en verse tomaat
16,50
calzone ai formaggi, broccoli e pesto
calzone met vier soorten kaas, broccoli en basilicumsaus
16,50
noito
tomaten, mozzarella, gegrilde aubergine, gemarineerde artisjokken, Sardische salami, olijven, basilicum, pepertjes
16,50
prosciutto e mozzarella
tomaten, mozzarella, parmaham, verse tomaat, basilicum, parmesaanse kaas
16,50
salsera
tomaten, mozzarella, gegrilde groenten, garnalen, ansjovis, worst, kappertjes, gorgonzola, olijven, spinazie, pepertjes
17,25
pecorino sardo
schapenkaas uit Sardinië
9,00
gorgonzola
zachte blauwschimmelkaas
9,00

vegetarisch vegetarisch

grana parmigiano
parmesaanse kaas
9,00
formaggi misti
gemengde kaassoorten
12,00
torta di cioccolato e crema di menta
chocoladetaart met muntcrème van mascarpone
7,75
torta di mousse di limone stregato
citroenmoussetaart met stregalikeursaus
7,75
tiramisù
gebak van in koffie met likeur gedrenkte lange vingers en mascarpone
8,25
movimenta
puddinkje van munt-panna cotta
7,75
Ichnusa non filtrata
ongefilterd Sardisch speciaal bier 500 cc
7,50
San Pelegrino aqua minerale
3/4 fles mineraalwater
7,00
brood en pestoboter
3,75
bakje olijven
3,00
bakje picante olie
2,00
bakje parmesaanse kaas
2,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Osteria Da Vinci is 03.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.