De Branderij

Meer informatie

Poelestraat 2-14
9711 PK Groningen


Menukaart van De Branderij

Laatst bijgewerkt op 03.04.2025
Klassiek gesorteerd
Vers breekbrood
Met kruidenboter en wisselende smeersels
7,25
Soep van de dag
7,75
Mosterdsoep
Met Groninger worst en lente-ui
7,95
Carpaccio
Parmezaancreme, rucola, pijnboompitten, cornichon aurgurk en crumble van crostini
11,95
Tartaar van rode biet
Met geroosterde hazelnoten, mousse van geitenkaas, gel van zoetzure wortel, dressing van basilicum en bietenchips
9,25
Salade geitenkaas
Gemarineerde geitenkaas van meibloem, geserveerd met rode ui, sud’n sol, walnoten en balsamico
10,75
Pastrami
Pastrami met fonduesaus van brie, witflof, kappertjes, mosterddressing en tomatentapenade
10,25
Tartaar van witvis met garnalenkroketje
Langzaam gegaarde witvistartaar met garnalenkroketje en dille mayonaise
9,25
Proeverij van voorgerechten 2 personen
3 kleine voorgerechten van onze menukaart
19,50
Stel uit de onderstaande gerechten
uw eigen 3-gangenmenu samen
34,50
Geserveerd met stokbrood
Salade geitenkaas
Gemarineerde geitenkaas van meibloem, geserveerd met rode ui, sud’n sol, walnoten en balsamico
17,50
Caesar Salade
Gegrilde malse kipfilet van de Josper Grill met gekookt ei, oude kaas, croutons, ansjovis en mosterddressing
17,95
Geserveerd met salade en aardappelgarnituus
Branderijburger XXL
Burger van 100% rundvlees met romana sla, augurk, cheddar, uitgebakken spek en aioli van zongedroogde tomaat. Geserveerd op een Italiaanse bol
18,75
Biefstuk van de Lende
Geserveerd met gegrilde groenten en Groninger mosterdjus
19,95
Varkenshaas
Gevuld met gorgonzola, geserveerd met romige pepersaus
18,95
Spies van Runderhaas
Geserveerd met huisgemaakte chimichurri
19,95
Sukade
Langzaam gegaarde rundersukade, geserveerd met carpaccio, rucola, truffelmayonaise en eigen jus
19,95
Saté van kippendij of Saté van varkenshaas
Geserveerd met huisgemaakte satésaus met atjar en kroepoek
18,50
Spareribs á la Branderij
Supermalse huisgemarineerde zoet-pittige spareribs. Geserveerd met knoflooksaus en chilimayo
19,50
Tournedos van Ossenhaas
Geserveerd met gegrilde groenten, keuze uit truffeljus of romige gorgonzolasaus
28,50
Lamsschenkel
Langzaam gegaarde lamsschenkel met groene noten pesto
21,50
Geserveerd met salade en aardappelgarnituur
Zalmfilet
Op de huid gebakken zalmfilet met dille wittewijnsaus en seizoensgroenten
20,95
Zeewolf
Gebakken zeewolf met antiboise van tomaat, basilicum en kappertjes, creme van doperwten en groenten van het seizoen
20,50

vegetarisch vegetarisch

Geserveerd met salade
Lasagne
Met courgette, prei, paddestoelen, ui en brie. Afgemaakt met portsiroop, rucola, cashewnoten en zongedroogde tomaten.
18,50

vegetarisch vegetarisch

Thaise gele curry
Licht pittige curry met zoete- & roseval aardappel, pompoen, sperziebonen, paksoi, ui
17,95

vegetarisch vegetarisch

Plantburger vegan
No-beefburger op een floured bap. Geseveerd met spicy vegan mayonaise, vegan cheddar kaas, augurk, little gem en rode uienchutney
18,50

vegetarisch vegetarisch

“De Branderij classic”
Witte chocoladetaart op een bodem van Bastognekoek. Geserveerd met caramelsaus, kletskop van hazelnoot en fruitgel
8,95
Dame blanche
Drie bollen vanille-ijs met warme chocoladesaus
8,95
Tropical chocolate
Huisgemaakte brownie met pecannoten, witte chocolademousse & mango sorbetijs
9,75
Classic crème brûlée
Crème brûlée met creme van pastinaak, bosvruchtencompote en crumble van hazelnoten Likeurtip: Frangelico (+3,00)
9,25
Branderij affogato
Drie bollen vanille-ijs met witte chocoladesaus, crumble van bastogne, afgemaakt met een verse espresso
8,25
Tiramisu
Huisgemaakte Tiramisu
9,75

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Branderij is 03.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.