Restaurant & Brasserie Groen

Meer informatie

Carolieweg 16-1
9711 LS Groningen


Menukaart van Restaurant & Brasserie Groen

Laatst bijgewerkt op 04.04.2025
Klassiek gesorteerd
Rustieke broodjes
Geserveerd met opgeklopte beurre noisette en zwart lavazout.
8,50
Hojiblanca olijven
Gemarineerd in verse rode peper, koriander en knoflook.
6,50
Soep van de dag
Vraag de bediening naar de soep van de dag.
8,50
Flatbread met falafel
met rode ui, cherry tomaten, groene kruiden en siracha-mayonaise
10,50
Ravioli
met ricotta, paddestoelen, kastanje en truffelroom
10,50
Tijger gamba’s
met gedroogde chilipepers, peterselie boter, groene kruiden en little gem.
12,50
Maguro Tataki
Gegrilde tonijn met zoetzure komkommer, sesam-mix, nori kroepoek, cress en van Tomasu sweet spicy sojasaus.
11,50
Krokante ‘Livar’ buikspek
gelakt met 5 spice kruiden/hoisin, sumac en pastinaakcreme.
11,50
Trio van ‘Gronings’ Rund
Tartaar van Gronings weiderund met peterselie crème; bitterbal van Groningse’ droge worst met truffelmayonaise; carpaccio van gerookte rib-eye met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes.
12,50
Black Angus Carpaccio
Dungesneden Black Angus Beef met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas.
11,50
Proeverij van voorgerechten
Proeverij van verschillende voorgerechten (meerprijs menu 3,50 p.p.)
14,00
“Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken friet, truffelmayonaise en warme seizoen groenten”
Bospaddenstoelen risotto
Met Parmezaan schotsen, cepes, bimi en gepofte tomaat.
22,50
Vegan Rendang
Met naanbrood, geroosterde kokos en zoetzure rode kool
22,50
Zalmfilet
Op de huid gebakken zalmfilet met kruidenrisotto, salty fingers en beurre blanc.
25,50
Sucade Steak van Black Angus Rund
Zacht gestoofde sucade van Black Angus rund met kruidkoek, bockbier en aardappel puree geserveerd in eigen jus met cranberry’s
27,50
Wildzwijn
met beukenzwammetjes en crème van bataat
26,50
Hertenbiefstuk
met stoofpeertjes, zoete uiencompote en wildjus
27,50
Runderhaas
met aardappel gratin van zongedroogde tomaatjes en rode wijn jus (meerprijs menu 3.50)
27,50
Crème brûlée
met vanille uit Madagaskar, sinaasappel en kaneel met een sorbetijs van bramen
9,50
Hazelnoot Pannacota
met een macaron van sinaasappel/chocolade geserveerd met koffie-ijs
9,50
Rabarber gestoofd met aardbei
met appel crumble en vanille bourbon ijs
9,50
‘New York’ Cheesecake
met dulce de leche en pumpkin pie ijs
10,50
IJspalet
3 bollen room en sorbetijs met huisgemaakte granola
8,50
Trio van chocolad
Brownie van pure chocolade en gezouten noten, luchtige chocolade mousse van ‘Tia Maria’ en een sorbet van pure chocolade.
10,50
Kaasplank
Selectie van onze 3 favoriete kazen geserveerd met vijgenjam, noten en brood.
11,50
Grand Dessert
Een proeverij van 5 verschillende dessertgerechten (meerprijs menu €3,50)
12,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant & Brasserie Groen is 04.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.