Restaurant Boccaccio

Meer informatie

Steentilstraat 38
9711 GP Groningen


Menukaart van Restaurant Boccaccio

Laatst bijgewerkt op 04.04.2025
Klassiek gesorteerd
Pane
Warm brood met extra vergine olijfolie en zeezout
8,00
Pane di Campagna
Warm brood, basilicumpesto, olijfolie en wisselende tapenades of spreads
10,50
Bruschette al Pomodoro
Geroosterd Italiaans brood met gemarineerde tomaat, knoflook, balsamico en basilicum
8,50
Bruschette con le Acciughe
Geroosterd Italiaans brood met roomboter en ansjovis
9,50
Piatto di Bruschette
Geroosterde Italiaanse bruschetta’s verschillend belegd
13,50
Salumi
Uitgebreide proeverij van Italiaanse vleeswaren met brood en olijfolie
16,00
Formaggi
Uitgebreide proeverij van Mediterrane kazen met vijgenbrood en noten
16,00
Tagliere Salumi e Formaggi
Grote proeverij van Italiaanse vleeswaren en kazen met brood en olijfolie
22,50
Antipasti, de Italiaanse manier van lekkere hapjes eten; gewoon tijdens de borrel, bij het aperitief of uitgebreid als eerste gang van het diner (antipasti planken vanaf 2 personen)
Antipasti freddi p.p.
Uitgebreide voorgerechten proeverij van koude antipasti met o.a. bruschetta’s, burrata en Italiaanse vleeswaren
14,50
Antipasti Boccaccio p.p.
(aanrader van de chef) Luxe voorgerechten proeverij van warme en koude antipasti met o.a. gamba’s, zuppa, trentino en arancini
18,75
bovenstaande kunt u uitbreiden met oesters
per oester
4,00
U kunt onderstaande antipasti bestellen als los voorgerecht of als volledige maaltijd; kies er dan meerdere in 2 of 3 rondes
Carne del Trentino
Supermals, dungesneden rundvlees, 2 weken ingelegd in kruiden en zout, geserveerd met rucolasalade, parmezaan en Toscaanse olijfolie
15,50
Zuppa di Aglio affumicato
Soep van gerookte knoflook, basilicumolie en bladpeterselie met focaccia, parmezaan en tijm
10,75
Burrata con Barbabietola rossa
Hele bol romige burrata met rode en gele bieten, krokante noten en balsamico
14,50
Arancini
Gepaneerde porcini risotto gevuld met mozzarella met saus van bospaddenstoelen en krokante oesterzwam
11,50
Ravioli di Zucca
Ravioli gevuld met pompoen in bruine botersaus, rucola en hazelnoten
11,75
Vitello Tonnato
Zacht gegaard kalfsvlees met romige tonijnsaus, kappertjes en rode ui
13,50
Ostriche fresche
Zuivere wilde oesters (nr 3), geserveerd met peper, citroen en verschillende dressings
4,50 (1)
20,00 (6)
35,00 (12)
Spaghetti Parmezan
Spaghetti met parmezaan, geflambeerd met grappa, truffel en verse truffel
13,50
Capesante allo Zafferano
Gekaramelliseerde coquilles met linguine in saffraansaus en gefrituurde prei
14,75
Insalata di Pere arrostite (kan ook vegetarisch)
Salade van geroosterde peer met gorgonzola, romaine, rucola, walnoten en prosciutto
10,75

vegetarisch vegetarisch

Risotto d’Autunno
Romige paddenstoelen risotto met gegrilde groenten, wilde spinazie en ricotta
22,50
Cannelloni
Cannelloni gevuld met pompoen en ricotta, gegratineerd met kaas, tomaat en artisjok
21,50
Pasta Boccaccio
Verse pappardelle, geflambeerde gamba’s, zeekraal, courgette, coppa di parma en cherrytomaat
24,50
Pasta al Ragù d’Anatra
Rigatoni pasta met een ragout van gekonfijte eend, sinaasappel en pistache met krokante parmezaan
25,00
Pesce del Mercato
Verse vis van de Vismarkt, vraag de bediening naar het visgerecht van de dag
22,50
Merluzzo alle Erbe
Gebakken kabeljauw met een korst van groene kruiden, mascarpone en rode bieten risotto
23,50
Scaloppa di Vitello alla Gorgonzola
Kalfshaas, dungesneden, gebakken en geserveerd in een romige gorgonzolasaus, met geroosterde rozemarijn aardappeltjes en gegrilde groenten
27,50
Filetto di Manzo con Aglio
Runderribeye met espressorub van de grill (500 gr.) voor 2 personen op een grote plank, met compôte van knoflook, ui en kalfsjus, geroosterde aardappelen en rauwe broccoli salade
32,50
Affogato Nero o Bianco
Roomijs ‘verdronken’ in vers gezette espresso, keuze uit vanille- of chocoladeijs
7,00
8,00 (met amaretto of frangelico )
Tiramisù
Klassieke tiramisu met mascarpone, amaretto, espresso, lange vingers en cacao
9,50
Tartufi al Cioccolato
Huisgemaakte truffels van kastanje, pistache, mascarpone en chocolade met witte chocolade mousse
9,50
Semifreddo
Stilstaand bevroren roomijs van amarenen kersen met crumble van witte chocolade
9,50
Grand Dessert
Proeverij van nagerechten
15,00
Formaggi
Uitgebreide proeverij van Mediterrane kazen met noten en vijgenbrood
15,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Boccaccio is 04.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.