Restaurant Stoute Karel

Meer informatie

Buiten de Waterpoort 2a
4201 CS Gorinchem


Menukaart van Restaurant Stoute Karel

Laatst bijgewerkt op 07.04.2025
Klassiek gesorteerd
Oesters, per stuk / per half dozijn
We serveren u Ierse Duncan Oesters no2, romig, zacht/zilt met een rode wijn vinaigrette
3,75
20,00
Broodplank
Echt frans stokbrood; biologisch meel, water, zeezout en zijn eigen zuurdesemcultuur. Van Menno stokbrood, Franse boter & dipje, zoutjes en olijven
9,75
Sardines
Heerlijke Franse Sardines, La Perle des Dieux, stokbrood en zoetzuur
11,25
Pata Negra
100 gram van de heerlijkste Iberico ham, prachtig dun gesneden, in huis op onze Berkel snijmachine. We serveren er natuurlijk Pan con tomate bij.
21,75
Pikante Geitenkaas Spread
Een heerlijke mezze voor bij de borrel: zachte geitenkaas met een spread van o.a. peppadews. Lekker met homemade toast. Smullen maar!
14,50
Bitterballen Kreeft of Oude Kaas, per 2 stuks
Dit zijn, maar dat begreep u al, geen doorsnee ballen. In een mooi krokant jasje vindt u een vulling van kreeft of oude kaas, beide moet u geprobeerd hebben
5,50
4,75
Pinsa Caprese
Pinsa combineert het beste van pizza en focaccia. Heerlijk met kruidige Tomatensaus, mozzarella & pistache
16,75
Zalmhaas
Deze rauwe zalm (150g) wordt dun gesneden uit het mooiste gedeelte van de rug van de zalm. Geserveerd met tomaten vinaigrette.
19,50
Steak Tartaar
Een topklassieker wat pure eenvoud en verfijning combineert. Handgesneden rundvlees met de smaken van remoulade, geserveerd met crostini's.
19,50
Aubergine Salade
2 halve aubergines, gegrild met spinazie salade, feta & gebrande noten, verse groente; meer is niet nodig!
15,50
Burrata Salade
Burrata met geroosterde tomaat en pistachepesto is een romige, volle smaakexplosie. Zacht, zoet en hartig perfect in balans.
15,50
Ravioli
Hoe je van een simpele pasta iets steeds weer verrassends maakt laat onze ravioli je zien, met een zalige dressing, die steeds weer anders is, want…..de ravioli is steeds weer anders gevuld (4 st)
15,75
Parelcouscous Coquilles/Rivierkreeft
Parelcouscous met vadouvan, coquilles en rivierkreeft, een verfijnd gerecht vol rijke smaken
19,50
Dorade a l’antiboise
Op naar de zomer, denkend aan de warmte, de zee. We serveren dorade filet, op de plaat gebakken, begeleid door een heerlijk frisse antiboise. We vergeten even dat het winter is……..
26,75
Garnalen
Mooie, grote gamba’s, de body is gepeld, kop en staart mag u zelf doen. De garnalen worden u aangeboden met een lekker pittige kruidenolie
21,00
Kip
Lekkere gemarineerde stickey kip drumsticks (2st.) vol van smaak en perfect in balans met paksoi en cassave
17,75
Boeuf d’Onglet 200g/400g
Longhaas van het Blonde d’Aquitaine rund. De dieren worden door Palmesteyn op een milieu- en diervriendelijke manier gefokt. Het vlees wordt kort gebraden en rust dan een tijd, lauwwarm en rood geserveerd met een terriyaki saus
24,50
37,50
Flat Iron
Mals stuk rund (sukade) van 250g met huisgemaakte chimichurri
27,75
Lamssouvlaki
Geserveerd met tomaten fetasalade. Eenvoudig maar boordevol mediterrane smaak.
17,75
Frites
Vers gesneden Frites, geserveerd met een op Franse receptuur gebaseerde mayonaise.
5,75
Hasselback Biet
Een kleurrijke combinatie van geroosterde biet met yoghurtcreme en citroensalsa, een speelse mix van texturen en smaken
12,50
Artisjok Barigoule
Een terugblik naar de klassieke Franse bereiding van de artisjok, subtiel en elegant van smaak.
9,50
Kaasplank 1p. / 2p.
Kaasplank van Fromagerie Guillaume. We serveren 3 soorten kaas met toast en compote, te bestellen voor 1 persoon (50g) of 2 personen (100g)
12,50
17,50
Dessert/Taart van de dag
Huisgemaakt wekelijks wisselende dessert/taart
7,75
Macarons
Vijf macarons van M&A, diverse smaken
7,50
Koffie/Thee Stoute Karel
Koffie of thee naar keuze, een klein likeurtje naar keuze en wat zoetigheden
8,75

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Stoute Karel is 07.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.