Versbakkerij Savonije Lonneker

Meer informatie

Dorpsstraat 153
7524 CH Enschede


Menukaart van Versbakkerij Savonije Lonneker

Laatst bijgewerkt op 08.04.2025
Klassiek gesorteerd
Rondwit
Rondwit wordt in een bus (broodblik) gebakken.
2,90
Knipwit
Knipwit wordt in een bus (broodblik) gebakken. Voor het bakken wordt het deeg aan de bovenkant ingeknipt om de karakteristieke hartvorm te krijgen.
2,95
Casinobrood wit
Casinobrood wordt in een bus (broodblik) gebakken, dat met een deksel gesloten wordt. Het vierkante brood is heel geschikt voor tosti's en sandwiches.
3,10
Lampionbrood
Lampionbrood wordt in een dichte ronde vorm gebakken.
3,10
Boerenwit
Wittebrood of witbrood is brood gebakken van tarwemeel waar de kiem en de zemel geheel uit zijn gezeefd.
3,10
Tijgerbrood wit
Tijgerbrood is een brood dat zijn naam dankt aan de bovenste korst die op een tijgerhuid zou lijken.
3,10
Tijgervloerbrood wit
Wit brood waarbij de bovenkant van het deeg wordt bestreken met een papje van water, rijstebloem en /of paneermeel, olie, gist, suiker en zout. Hierdoor gaat het bovenste laagje "scheuren".
3,10
Maanzaad vloer
Vloerbrood maanzaad wordt niet in een broodblik, maar op de vloer van de oven gebakken en gedecoreerd met blauw maanzaad.
3,10
Sesam vloer
Vloerbrood sesamzaad wordt in blik gebakken en gedecoreerd met sesamzaad. Het geeft het brood een fijne nootachtige smaak.
3,10
Strengel
Een heerlijk ambachtelijk gebakken witbrood.
3,10
Weense snijder (Wener snijder)
Een karakteristiek wit vloerbrood. Na het rijzen, direct voor het bakken, worden met een scherp mesje ondiepe, schuine sneden in het deeg aangebracht.
3,10
Tarwerond
Tarwerond wordt in een bus (broodblik) gebakken.
2,90
Tarweknip
Tarweknip wordt in een bus (broodblik) gebakken. Voor het bakken wordt het deeg aan de bovenkant ingeknipt om de karakteristieke hartvorm te krijgen.
2,95
Casinobrood bruin
Casinobrood wordt in een bus (broodblik) gebakken, dat met een deksel gesloten wordt. Het vierkante brood is heel geschikt voor tosti's en sandwiches.
3,10
Lampionbrood
Lampionbrood wordt in een dichte ronde vorm gebakken.
3,10
Tarwevloerbrood
Tarwevloerbrood brood wordt niet in een broodblik, maar op de vloer van de oven gebakken.
3,10
Tarwevloerbrood tijger
Tijgerbrood is een brood dat zijn naam dankt aan de bovenste korst die op een tijgerhuid zou lijken.
3,10
Maanzaad vloer
Maanzaadbrood is een verzamelnaam voor brood met een maanzaadafwerking.
3,10
Sesam vloer
Sesambrood is een verzamelnaam voor brood dat bedekt is met sesamzaad.
3,10
Tarvo
Tarvo is een merknaam voor een lichtbruine soort brood, dat gekenmerkt wordt door een zachte korst, en het feit dat er geen korrels of pitjes in het brood zitten.
2,95
Boeren
Een heerlijk ambachtelijk gebakken boeren bruinbrood.
3,10
Boeren sesam
Een heerlijk boeren tarwebrood afgewerkt met sesamzaad.
3,10
Fijn volkoren
Fijn volkoren is gemaakt van 100% volkorenmeel.
3,10
Fijn volkoren knip
Knipbrood is brood dat een speciale vorm heeft gekregen door het aanbrengen van een zogenaamde knip in het deeg.
3,15
Fijn volkoren vloer
Vloerbrood wordt gebakken op de (stenen) vloer van de oven.
3,15
Fijn volkoren vloer sesam
Fijn volkoren is gemaakt van 100% volkorenmeel. Het brood is gedecoreerd met sesamzaad.
3,15
Grof volkoren
Grof volkoren is gemaakt van 70% volkorenmeel en 30% gebroken tarwekorrels (de korrel is op een grove steen gemalen).
3,10
Grof volkoren maanzaad
Een grof volkorenbrood afgewerkt met maanzaad.
3,15
Grof volkoren sesam
Grof volkoren is gemaakt van 70% volkorenmeel en 30% gebroken tarwekorrels (de korrel is op een grove steen gemalen).
3,15
Wadden hoog sesam
Rondwit sesam wordt in een bus (broodblik) gebakken en afgewerkt met sesamzaad.
3,20
Wadden vloer
Luchtig meergranenbrood bereid met verschillende granen als tarwe, rogge, gerst en haver.
3,20
Wadden zonnepit
Waddenbrood afgewerkt met zonnebloempitten.
3,20
Waddenbrood hoog
Luchtig meergranenbrood bereid met verschillende granen als tarwe, rogge, gerst en haver.
3,20
Waddenvloerbrood sesam
Een heerlijk waddenbrood op de vloer gebakken en afgewerkt met sesamzaad.
3,20
Dubbel donker
Een meergranen brood met een robuust karakter. De geroosterde mout geeft dit brood haar kenmerkende donkere kruim. De rijke mix van granen en zaden geeft ook nog een hoger gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Een absolute aanrader voor iedere liefhebber van meergranenbrood.
3,65
Juttersbrood
Meergranen vloerbrood met mout en zaden.
3,65
Meergranenbrood
Brood verrijkt met meerdere soorten granen en zaden.
3,65
Spekkelbrood
Tarwebrood met zonnebloempitten en soja.
3,65
Vikorn
Vikorn bevat als meergranenbrood al veel belangrijke voedingsstoffen. Daar bovenop zijn de drie B-vitamines, vitamine C en ijzer toegevoegd.
3,65
Waldkorn
Waldkorn wordt gebakken van een rijke mix van granen en zaden, is een voedzaam bruinbrood met belangrijke voedingsvezels en bouwstoffen. Het brood heeft een luchtige kruim.
3,65
Speltbrood
Dit brood is gemaakt van spelt, een graansoort, net als tarwe en rijst. Het onderscheidt zich van andere "bedekte" granen doordat het kaf niet met de korrel vergroeid is. Het resultaat is een onderscheidend brood met een enigszins nootachtige smaak.
3,65
Kaas-uienstokbrood
Dit ambachtelijke bereide kaas-uien stokbrood past prima bij de borrel en is ook heerlijk als bijgerecht.
3,50
Krentenwegge extra
Wie in het oosten van het land te gast is, wordt vaak onthaald met zo’n langwerpige snede vers brood, rijkelijk gevuld met krenten en rozijnen en besmeerd met roomboter.
4,25
Krentenwegge extra
Wie in het oosten van het land te gast is, wordt vaak onthaald met zo’n langwerpige snede vers brood, rijkelijk gevuld met krenten en rozijnen en besmeerd met roomboter.
62,50
Puddingbroodje
Een roombroodje of puddingbroodje is een Nederlandse lekkernij bestaand uit een zoet wit puntbroodje of kadetje met een roomvulling en bestrooid met poedersuiker.
1,95
Rozijnenwegge
3,50
Stokbrood wit
Knapperig gebakken wit stokbrood.
1,75
Tarwe stokbrood
Stokbrood wordt op de plaat of vloer van de oven gebakken. Vòòr het bakken wordt met een scherp mes een aantal schuine sneetjes in het deeg aangebracht.
1,75
Witte bol zacht
Dagverse zachte witte bol.
0,45
Witte bol zacht maanzaad
Bolletje gedecoreerd met maanzaad.
0,45
Witte bol zacht sesam
Zachte bol gedecoreerd met sesamzaad.
0,45
Puntje, wit zacht
Zacht, langwerpig broodje dat op de (bak)plaat wordt gebakken.
0,45
Bruine bol
Een heerlijk zacht en smakelijke bruine bol.
0,45
Bruine bol maanzaad
Een ambachtelijk gebakken bruin bolletje afgewerkt met maanzaad.
0,45
Bruine bol sesam
Een bruine bol afgewerkt met sesamzaad.
0,45
Croissant
Een croissant is een broodje van gerezen bladerdeeg dat voor het bakken in de vorm van een halve maan wordt gerold. De croissant is het traditionele ontbijtbroodje van Frankrijk.
0,99
Kadetje
Een zacht rond broodje. Na het rijzen van het deeg wordt er met de hand of een stokje een inkeping ingemaakt.
0,45
Maïsbroodje
Het maïsbroodje is een meergranenbroodje van tarwe (voor de luchtige structuur) en maïs met bovenop een decoratie van maïsgries.
0,65
Mueslibol
Volkorenbroodje met een vulling van vruchten (zoals krenten en rozijnen) en verschillende soorten noten en (soms) gedecoreerd met geplette tarwe.
0,90
Ruwe bolster bolletje
Zacht vers bolletje gemaakt van witbrood op ambachtelijke wijze gebakken, luchtig van structuur, lekker en zeer gezond.
0,65
Tarwebolletje vlokken
Een lekker zacht tarwebolletje afgewerkt met vlokken.
0,45
Tijgerbolletje
Een heerlijk zachte tijgerbol wit.
0,45
Vikornbol
Een heerlijk zacht vikornbolletje.
0,65
Ciabatta
Ciabatta is een typisch Italiaans streekbrood uit het gebied rond Como in de Noord-Italiaanse regio Lombardije.
0,80
Harde maanzaadbol
Krokante bol afgewerkt met maanzaad.
0,45
Harde sesambol
Krokante bol afgewerkt met sesamzaad.
0,45
Italiaanse bol
Italiaanse bol wordt ook wel lunchbol genoemd. Het broodje is twee keer zo groot als een gemiddeld Nederlands broodje en heeft een krokante korst.
0,85
Kadet
Een heerlijke krokante vers gebakken kadet.
0,45
Kampioentje
Heerlijke krokant broodje van tarwebloem en een mix van zaden en granen, gedecoreerd met maanzaad en sesamzaad.
0,65
Puntje, wit krokant
Krokant, op de (bak)plaat of vloer gebakken broodje.
0,45
Tijgerbolletje wit
Krokant wit rond broodje waarbij de bovenkant van het deeg wordt bestreken met een papje van water, rijstebloem en /of paneermeel, olie, gist, suiker en zout. Hierdoor gaat het bovenste laagje "scheuren".
0,45
Frikandel de luxe
Bladerdeeg gevuld met een lekkere Hollandse frikandel.
2,15
Ham-kaascroissant
De croissant is het traditionele ontbijtbroodje van Frankrijk. Deze croissant is gevuld met ham en kaas.
1,95
Kaasschnek
Heerlijk broodje gemaakt van croissantdeeg en gevuld met gesmolten kaas en kleine stukjes ui.
1,95
Saucijs met kaas
Vers en ambachtelijk gebakken kaasbroodje.
2,20
Saucijzenbroodje
Een saucijzenbroodje is een broodje van bladerdeeg, dat gevuld is met een rolletje gekruid gehakt.
2,15
Uienkruier
Een uienkruier is een Nederlands broodgerecht en hartige snack. De basis is een plat zacht en luchtig witbrood waarop gebakken ui wordt gelegd. Daarna wordt het geheel nog afgebakken.
1,10

De bewerkingsstatus van de menukaart van Versbakkerij Savonije Lonneker is 08.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.