De Ouwe Compagnie

Meer informatie

Walstraat 39
7511 GG Enschede


Menukaart van De Ouwe Compagnie

Laatst bijgewerkt op 31.03.2025
Klassiek gesorteerd
VOC Hupsaté
Een spies van gemarineerde kippendij met rijst, satésaus, atjar, gebakken uitjes en kroepoek
17,75
Surf en Turf
Combinatie van ossenhaaspunten en gamba’s, geserveerd op een Aziatische wijze
26,75
Een portie kannibaal
Hier zijn we beroemd om… Huisgemarineerde spareribs, lekkerder kan niet
23,25
Om een lang verhaal…
Een schnitzel met jägersaus of met champignons, spekjes en ui
17,85
Kiprommeltje
Kipstukjes in zoete-pikante saus met champignons, ui en paprika
18,25
Porc rack
Supermalse gemarineerde porc rack van de grill, geserveerd met kruidenboter
22,50
Mixed grill
Van biefstuk, kipfilet en spareribs. Met knoflooksaus en kruidenboter
24,75
Ik zallum filet
Gebakken zalmfilet met een wittewijn-citroensaus
23,75
Van de bodem van de zee
Grote gepelde garnalen in pikante knoflooksaus
23,75
Vistriootje
Trio van vis (zalm, kabeljauw en roodbaars) met verse groenten, witte wijn en kruidenboter gegaard in aluminiumfolie
22,50
Bollywood Special
Vegetarische curry met o.a. pompoen, mango, aardappelen en cashewnoten. Geserveerd met naanbrood en rijst
17,75

vegetarisch vegetarisch

Gevulde Paprika
Paprika gevuld met vegetarisch gehakt, rijst, groenten en walnoten. Gegratineerd met kaas
17,75

vegetarisch vegetarisch

Ik wil Stoere bolletje
Met kruidenboter en knoflooksaus. Ons antwoord op stokbrood
5,75
Karpatsjio
Dungesneden, huisgemarineerde ossenhaas met pijnboompitten, parmezaanse kaas, verse knoflook en olijfolie
11,75
Italiaans sprookje
Een salade vol tomaten, buffelmozzarella, verse basilicum, ui en dadel-vijgendressing
10,50
Van ‘t land
Bonte, lauwwarme salade van gebakken reepjes ossenhaas, spekjes, champignons en croutons
10,75
Be eh eh st lekker
Geitenkaas uit de oven op een bedje van sla, geserveerd met een honing-mosterddressing en walnoten
9,85
Steak Tartaar
Gewoon zoals ie hoort. Met toast
11,75
Champignons
Gegratineerde champignons in een saus van kaas en een klein beetje knoflook
9,50
Kan men Bert?
Gebakken camembert met zwarte bessen compote en brood
9,50
Garnalen bende
Grote, gepelde garnalen met onze beroemde kiprommeltje saus
10,25
Trage start
Ongeveer een dozijn (13 stuks) slakken gegratineerd met kruidenboter en camembert
9,75
Uit het hoenderhok
Kippenlevertjes met gebakken spekjes en ui, afgeblust met Madeira en room
9,50
Van de andere kant van de wereldse mosselen
Acht grote Nieuw-Zeelandse mosselen met pesto en gegratineerd met Parmezaanse kaas
10,25
Tom en Tom aten soep
Een kruidige tomatensoep met blokjes tomaat en verse basilicum. Met ballen
6,50
Ui en Soep
Overladen met gegratineerde kaas
6,75
Patrick’s Sotosoep
Heerlijke Indische kippensoep, geserveerd met verschillende soorten groente, rijst, ei en kroepoek
8,50
Soestdijkje
Een dijk van slagroomsoesjes en vanille-ijs, overgoten met chocoladesaus en natuurlijk slagroom
7,75
Koninklijke liefde
Vanille-ijs met warme kersen en slagroom
7,75
De koningin der desserts
Kort gezegd de dame blanche met vanille-ijs, slagroom en chocoladesaus
7,75
Tiramisu
Je kent het wel of je kent het niet
7,50
Chocolade ijstaart
IJstaart van chocolade met in cognac gemarineerde vijgen met een bodem van speculaas
7,50
Wat ’n boernjong nie kent vret e nie
Twee bolletjes vanille-ijs met boerenjongens en advocaat
7,25
Raketje
Joeri Gagarin is er dol op…
2,00
Zeg ’s Cheesecake
Met een saus van rode bessen. De FBI probeert al jaren het recept te kraken…
7,75
Crème brûlée
Met een bolletje vanille-ijs
7,25
Daghap
13,75
Vissoep
Rijk gevulde vissoep met diverse soorten vis, Nieuw-Zeelandse mossel en gamba
10,75
Victoriabaarsfilet
Met uitzonderlijk goed gelukte ravigotesaus, gebakken aardappelen, groente en salade
29,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Ouwe Compagnie is 31.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.