Het liefste eten wij dus een Surinaams puntje en geen afbak pistoletje. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk wat er op het broodje zit. Hieronder een lijstje met de populairste Surinaamse broodjes. Uiteraard allemaal met peper en zuur.
Broodje pom.
Voor ons de koning der gerechten, Surinaamse ovenschotel met als hoofdbestanddeel de pomtayer.
Hetzelfde als hierboven, maar dan met een hardgekookt ei in plaats van kip.
Vind ik lekker!
Broodje hete kip.
Kipfilet in een hete saus, bij elke toko weer anders. Ook wel pittige kip, ajam pedis, bali kip of ajam roedjak genoemd.
Vind ik lekker!
Broodje kip ketjap.
Kipfilet in zoete ketjap saus. Ook wel soya kip genoemd.
Vind ik lekker!
Broodje kipsaté.
Kipfilet in pindasaus.
Vind ik lekker!
Broodje zoutvlees.
Gepekeld en gekruid rundvlees. Zoals de naam al doet vermoeden smaakt het zout. Erg lekker in de pom of dus gewoon los op een broodje.
Vind ik lekker!
Broodje moksi meti.
Een mix van meerdere soorten vlees. Vaak bestaande uit geroosterd kip- en varkensvlees.
Vind ik lekker!
Broodje fa chong.
Een van oorsprong chinees gekruide worst.
Vind ik lekker!
De bewerkingsstatus van de menukaart van Wanica-Exotics is 27.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.