Wanica-Exotics

Meer informatie

Jan van Galenstraat 88HS
1056 CD Amsterdam


Menukaart van Wanica-Exotics

Laatst bijgewerkt op 27.02.2025
Klassiek gesorteerd
Het liefste eten wij dus een Surinaams puntje en geen afbak pistoletje. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk wat er op het broodje zit. Hieronder een lijstje met de populairste Surinaamse broodjes. Uiteraard allemaal met peper en zuur.
Broodje pom.
Voor ons de koning der gerechten, Surinaamse ovenschotel met als hoofdbestanddeel de pomtayer.
Broodje bakkeljauw. Gezouten en gedroogde witvis.
Broodje kip kerrie.
Kipfilet in masala kruiden. Ook wel kip masala genoemd.
Broodje kerrie ei.
Hetzelfde als hierboven, maar dan met een hardgekookt ei in plaats van kip.
Broodje hete kip.
Kipfilet in een hete saus, bij elke toko weer anders. Ook wel pittige kip, ajam pedis, bali kip of ajam roedjak genoemd.
Broodje kip ketjap.
Kipfilet in zoete ketjap saus. Ook wel soya kip genoemd.
Broodje kipsaté.
Kipfilet in pindasaus.
Broodje zoutvlees.
Gepekeld en gekruid rundvlees. Zoals de naam al doet vermoeden smaakt het zout. Erg lekker in de pom of dus gewoon los op een broodje.
Broodje moksi meti.
Een mix van meerdere soorten vlees. Vaak bestaande uit geroosterd kip- en varkensvlees.
Broodje fa chong.
Een van oorsprong chinees gekruide worst.

De bewerkingsstatus van de menukaart van Wanica-Exotics is 27.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.