Tulip Indian Restaurant Amsterdam

Meer informatie

Amstelveenseweg 71
1075 VV Amsterdam


Menukaart van Tulip Indian Restaurant Amsterdam

Laatst bijgewerkt op 20.01.2025
Klassiek gesorteerd
Tomatensoep
Een zeer gladde en dunne tot licht dikke tomatensoep.
5,00
Dal-soep
Delicate Noord-Indiase linzensoep
5,00
Kippensoep
Een smaakvolle kippensoep met een vleugje Indiase kruiden.
6,50
Muligatawany-soep
Koloniale currysoep met kip en linzen (heet of medium geserveerd).
6,50
Aloo Papri Chaat
Papdi Chaat is een heel bijzonder en populair Indiaas straatvoedsel. Papdi's zijn licht gekruide crackers die meestal gefrituurd of gebakken worden en gemengd worden met aardappelen, wrongel, chutneys en Indiase kruiden.
8,50
Aloo Tikki
Pittige aardappelkoekjes bedekt met kikkererwtenbeslag vormen een heerlijk tussendoortje
7,50
Hara Bhara Paneer Tikka
Paneer/kwark en gesneden groenten worden gemarineerd in Indiase kruiden, gember-knoflookpasta, yoghurt en koriander-muntchutney, gegrild in de tandoor.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Uien Bhaji
De klassieke Indiase snack: gekruide uienbeignets, geserveerd met dip.
5,50
Paneer-pakora
Licht gekruide stukjes kwark, gedoopt in een beslag van kikkererwtenmeel en vervolgens licht gefrituurd.
7,50
Pani Puri / Golgappe
Knapperig hol gebakje gevuld met zoet, pittig, pittig sap en chutneys (meest populaire Indiase straatvoedsel)
7,50
Samosa (2 stuks)
Mini gefrituurde pasteitjes gevuld met seizoensgroenten en geserveerd met een selectie Indiase chutneys.
6,50
Tulpenmix Groente Voorgerechten
Een onweerstaanbaar assortiment vegetarische voorgerechten.
11,50
Samosa (Vlees)
Mini gefrituurde pasteitjes gevuld met kip en geserveerd met een selectie Indiase chutneys.
7,50
Kip Pakora
Sissend Indiaas voorgerecht van gemarineerde kipfilet, Tandoor-behandeld
8,50
Kip Tikka
Kipfilet, licht gemarineerd in onze eigen gemberkruidenpasta en bereid in de Tandoor.
9,50
Pittige Kipvleugeltjes
Kippenvleugels gemarineerd in Indiase kruiden en geroosterd in de Tandoor
8,50
Koningsgarnalen vlinder
Grote garnalen op smaak gebracht met versgemalen kruiden, geserveerd op een bedje van tuinsalade.
9,00
Zoek Kebab
Een overheerlijk Mughlai-gerecht van licht gekruid gehakt (lam en kip), gemengd met versgehakte kruiden en vervolgens bereid in de Tandoor.
8,50
Tandoori Kip
Beroemde rode kip, gemarineerd in yoghurt en Indiase kruiden, geroosterd in een tandoori-oven.
10,50
Tulpenmix Non Veg Voorgerechten
Een onweerstaanbaar assortiment aan Non Veg-voorgerechten.
13,50
Tandoori Paneer Tikka + Rijst
Sappige stukjes Indiase cottage cheese, gekruid en gegrild met verse paprika en uien.
20,50
Tandoori Kip + Rijst
Malse stukjes kip gedoopt in een yoghurtmarinade en gebakken in de Tandoor. Smaaktonen van gember, knoflook en paprika.
21,50
Tandoori Kip Tikka + Rijst
Kipfilet, licht gemarineerd in onze eigen gemberkruidenpasta en bereid in de Tandoor.
21,50
Tandoori Kip Tikka Knoflook + Rijst
Stukjes kip met knoflook, overgoten met een pittige saus en afgemaakt in de Tandoor.
22,00
Tandoori Vis Tikka + Rijst
Gemarineerde vis, geroosterd in de Tandoor.
20,50
Tandoori Lamskotelet + Rijst
Sappige lamskoteletten, bereid in de Tandoor, gedoopt in een smaakvolle yoghurtmarinade.
25,00
Tandoori Kebab + Rijst
Gemarineerd mals lams- en kippengehakt met kruiden, gember, knoflook en groene pepers, op een spies gerold en gegrild in de Tandoor.
21,50
Tandoori Garnalen + Rijst
Verse grote garnalen bedekt met een yoghurtdressing en gebakken in de Tandoor.
24,50
Tandoori Sizzler + Rijst
Een bijzondere combinatie van verschillende Tandoori grillgerechten.
27,00
Vegetarische biryani
Een selectie seizoensgroenten gemengd met kruiden en specerijen, gecombineerd met geurige basmatirijst.
19,50

vegetarisch vegetarisch

Kip Biryani
Sappige kip met kruiden uit het Midden-Oosten, langzaam gegaard en vervolgens gemengd met basmatirijst en gehakte noten.
21,50
Lam Biryani
Langzaam gegaard gekruid lamsvlees met basmatirijst en gedroogd fruit.
22,50
Garnalen Biryani
Gemarineerde koningsgarnalen gekookt in de Tandoor, en vervolgens gevouwen in basmatirijst. Afgemaakt met een snufje gehakte noten.
23,50
Aloo Gobi + Rijst
Gesneden aardappelen en bloemkoolroosjes gekookt met geroosterde kruiden.
17,00

vegetarisch vegetarisch

Bhartha + Rijst
Geroosterde auberginepuree met uien en tomaten.
17,50

vegetarisch vegetarisch

Bhindi + Rijst
Gesneden okra gemengd met uien, tomaten en kruiden.
17,50

vegetarisch vegetarisch

Dal Makhni + Rijst
Hele zwarte linzen worden langzaam gekookt en vervolgens afgewerkt met boter, room en kruiden.
17,50

vegetarisch vegetarisch

Paneer Boter Masala + Rijst
Een kleurrijk gerecht met zelfgemaakte kwark, tomaten, paprika en uien.
20,50

vegetarisch vegetarisch

Paneer Tikka Masala + Rijst
Gekruide kwark bereid in de Tandoor, afgewerkt met een currysaus met tomaten, paprika en uien.
20,50

vegetarisch vegetarisch

Saag Paneer + Rijst
Stukjes gefrituurde kwark, op een bedje van gemixte spinazie.
18,50

vegetarisch vegetarisch

Shahi Paneer + Rijst
Delicate stukjes cottage cheese, gekookt in een romige saus op basis van tomaten.
20,50

vegetarisch vegetarisch

Groente Navratan Korma + Rijst
Knapperige seizoensgroenten gekookt in een romige kokossaus, gemengd met geroosterde amandelen en rozijnen.
20,50

vegetarisch vegetarisch

Gemengde Groentecurry + Rijst
Groentemix gestoofd in een dikke saus.
17,50
Dal Tadka + Rijst
Een favoriet gerecht van Tulip: gele linzen gekookt in een basis van ghee, tomaten, uien en kruiden.
17,50
Chana Masala + Rijst
Kikkererwtengerecht in Punjabi-stijl, rijk van smaak met lichte citrustonen.
17,50
Boterkip + Rijst
Tandoori Chicken Tikka gemengd met een lichtzoete, romige botersaus.
22,50
Kip Balti + Rijst
Smaakvolle stukjes kipfilet gekookt in een gekruide currysaus.
20,50
Kip Saag + Rijst
Gekruide kipfilet gemengd met gepureerde spinazie.
19,50
Kip Chili Knoflook + Rijst
Gebakken kipfilet met knoflook, chilipeper, ui, tomaten en kruiden (licht pittig).
20,50
Kipcurry + Rijst
Traditioneel Punjabi-recept met kip die langzaam wordt gegaard in een rijke, pittige tomatensaus.
20,50
Kip Dhansak + Rijst
Een authentiek Parsi-gerecht, een licht gekruide stoofpot van kipfilet en linzen, met een vleugje vers citroensap.
19,50
Kip Kadahi + Rijst
Noord-Indiase delicatesse van stukjes kipfilet geserveerd in een masalasaus.
21,50
Kip Korma + Rijst
Malse kipfilet, gestoofd in een licht gekruide kokossaus.
21,50
Kip Madras + Rijst
Een postkoloniaal recept geïnspireerd op Zuid-India, met kipfilet gekookt in een hete chilisaus.
21,50
Kip Pal + Rijst
Stukjes kipfilet gekookt in een zeer hete saus. (heter dan vindaloo)
22,50
Kip Tikka Jalfrezi + Rijst
Stukjes kipfilet met gesneden uien, paprika en tomaten, gekookt in een intense, dikke currysaus.
21,50
Kip Tikka Masala + Rijst
Gemarineerde kip uit de Tandoor oven, gemengd in een romige currysaus met paprika en uien.
22,50
Kip Vindaloo + Rijst
Erg populair in Goa: stukjes kip en aardappel in een pittige chilisaus.
21,50
Citroenkip + Rijst
De makkelijkste en meest verrukkelijke kip met pittige en zoete citroensaus.
21,50
Schapenvlees Madras + Rijst
Een creatie uit de koloniale tijd: geit gekookt in een hete chili-currysaus.
24,50
Schapenvlees Rogan Josh + Rijst
Klassiek Kashmiri gerecht: geit gekookt in een jus van gebakken uien en kruiden.
25,50
Lam Balti + Rijst
Rijk van smaak, stukjes lam gekookt in een gekruide currysaus
22,50
Lam Chili Knoflook + Rijst
Gebakken lamsvlees met knoflook, chilipeper, ui, tomaten en kruiden (licht pittig)
23,50
Lamskotelet Masala + Rijst
Lamskoteletten gemarineerd in een gekruide yoghurtsaus, waarna ze in de Tandoor worden gegrild.
23,50
Lam Dhansak + Rijst
Lamsvlees, omgeven door linzen en met een vleugje frisse citrus, langzaam gegaard in een medium pittige currysaus.
22,50
Lam Jalfrezi + Rijst
Een smakelijke, dikke currysaus met mals lamsvlees en stukjes ui, paprika en tomaten.
22,50
Lam Kadahi + Rijst
Noord-Indiase delicatesse van stukjes lamsvlees zonder bot, geserveerd in een masalasaus.
23,50
Lam Korma + Rijst
Een mild gekruide curry met geroosterde amandelen en gedroogd fruit, en sappige stukjes gestoofd lamsvlees.
23,50
Lam madras + Rijst
Een creatie uit de koloniale tijd: stukjes mals lamsvlees in een hete chili-currysaus
22,50
Lam Pal + Rijst
Lamsvlees zonder bot en stukjes aardappel gekookt in een zeer hete currysaus (heter dan vindaloo)
23,50
Lam Rogan Josh + Rijst
Klassiek Kashmiri gerecht met aromatische, malse lamsstukken, gekookt in een jus van gebruinde uien en kruiden.
23,50
Lam Tikka Masala + Rijst
Klassiek Kashmiri gerecht met aromatische, malse lamsstukken, gekookt in een jus van gebruinde uien en kruiden.
24,50
Lam Vindaloo + Rijst
Lamsvlees zonder bot en stukjes aardappel, bereid in een hete currysaus geïnspireerd op Goa.
22,50
Vis Madras + Rijst
Een creatie uit de koloniale tijd: stukjes witte vis in een hete chili-currysaus.
20,50
Vis Masala + Rijst
Stukjes witte vis, op een delicate manier gekruid met Punjabi-kruiden en vervolgens gekookt in een currysaus met paprika.
20,00
Vis Vindaloo + Rijst
Witte vis en stukjes aardappel, gekookt in een hete currysaus geïnspireerd op Goa.
20,50
King Prawn Curry + Rijst
Garnalen, langzaam gegaard in een rijke, pittige tomatensaus.
23,50
King Prawn Jalfrezi + Rijst
Grote garnalen, uien, paprika en tomaten gekookt in een pittige saus.
24,50
Koningsgarnalen Madras + Rijst
Een creatie uit de koloniale tijd: garnalen in een hete chili-currysaus.
23,50
Koningsgarnalen Masala + Rijst
Garnalen, op een delicate manier gekruid met Punjabi-kruiden en vervolgens gekookt in een currysaus met paprika.
24,50
King Prawn Vindaloo + Rijst
Garnalen en stukjes aardappel gekookt in een op Goa geïnspireerde hete currysaus.
23,50
Aloo Paratha
Gelaagd volkorenbrood met gekruide aardappelen.
5,00
Boter Naan
Witbrood van zuurdesemmeel, gebakken in de Tandoor.
4,50
Kaas Naan
Gedesemd witmeelbrood gevuld met kaas.
5,50
Knoflook Naan
Witbrood van gistdesemmeel, versierd met geplette knoflook.
4,50
Lacha Paratha
Gelaagd volkorenbrood met boter.
4,50
Uien Naan
Witbrood van zuurdesemmeel gevuld met gekruide uien, gebakken in de tandoor.
5,00
Paneer-paratha
Gelaagd volkorenbrood met gekruide kwark.
5,50
Peshwari-naan
Witbrood van zuurdesemmeel gevuld met noten voor extra smaak en textuur.
5,50
Eenvoudige Naan
Witbrood van gistmeel, gebakken in de Tandoor met boter.
3,50
Tandoori-roti
Volkorenbrood gebakken in de kleioven, naturel of met boter geserveerd.
3,00
Gewone yoghurt
2,50

vegetarisch vegetarisch

Raita
Kruidige yoghurt met versgesneden komkommer en tomaten.
3,50
Basmatirijst
Bekende basmatirijst, eenvoudig geserveerd of met een toegevoegd saffraanaroma.
5,00
Tulpenmix salade
6,50
Gemengde augurk
Geef uw maaltijd een extra accent: ingelegde en gekruide mango, limoen en groenten.
2,50

vegetarisch vegetarisch

Mangochutney
Als bijgerecht een licht pittige gelei op basis van mango.
2,50
Papadums
Deze gekruide wafelkrokante wafel is op ingenieuze wijze gemaakt van linzenmeel en is een perfecte aanvulling op elk voorgerecht.
2,50
Kabouter
Een brownie is een oorspronkelijk Amerikaans dessert, bestaande uit een vrij stevig plat gebakje van chocolade, gebakken op een bakplaat.
7,50
Klassiek ijs
Keuze uit vanille, chocolade, kokos en pistache.
7,00
Gajjar ka Halwa
Een combinatie van noten, melk, suiker, khoya en ghee met geraspte wortel. Het is een licht voedzaam dessert.
7,50
Gulab Jamun
Dumplings van ingekookte melk, geserveerd in een warme, geurige suikersiroop.
7,50
Gulab Jamun met ijs
Warm Indiaas dessert met vanille-ijs.
9,00
Kheer
Basmatirijstpudding met gedroogde noten.
7,00
Kulfi
Traditioneel Indiaas bevroren dessert, op smaak gebracht met kardemom en noten.
7,00
Mango-shake
Schudden met mangosmaak.
6,50
Patiala Shahi
Dessertcombinatie van Kulfi en Kheer Kesari.
9,50
Premium Mango-ijs
Heerlijk ijs met slagroom.
7,50
Rasmalai
Dumplings gemaakt van kwark gedrenkt in gezoete, dikke melk, subtiel op smaak gebracht met kardemom.
8,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Tulip Indian Restaurant Amsterdam is 20.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.