Restaurant Smelt

Meer informatie

Runstraat 12
1016 GK Amsterdam


Menukaart van Restaurant Smelt

Laatst bijgewerkt op 21.01.2025
Klassiek gesorteerd
Smelt’s Cheese-fondue-burger
met huisgemaakte uiencompote, cornichons, tomaat, overgoten met kaasfondue
22,00 +Nóg lekkerder met roseval aardappelen
5,00
voor onze tosti’s gebruiken wij zuurdesembrood van “Fort 9”
Zwitserse fondue-tosti
Kazen: l’etivaz alpage, vacherin fribourgeois, appenzeller noir
11,00
Hollandse fondue-tosti
Kazen: petit doruvael, tynjetaler, bunkerblos
9,00

vegetarisch vegetarisch

Truffel fondue-tosti
Kazen: raclette á la truffe, doruvael truffel, boeren gatenkaas
10,00
Je fondue-tosti wordt nóg lekkerder met:
+Bekroonde Beenham van Slagerij Bood
2,00
+Huisgemaakte tomaten ketchup
1,00
Salade met gekaramelliseerde Pelardon geitenkaas
met ingelegde peer, biet, croutons en hazelnoten
14,00
Al onze voorgerechten worden geserveerd met knapperig Sardijns dunbrood
Crème van geroosterde artisjokken
met Parmigiano Reggiano en Marcona amandelen
11,00
Paté d’Amsterdam
met cornichons en huisgemaakte uiencompote
9,00
Ansjovis
met huisgemaakte truffelmayonaise
10,00
Steak Tartaar
met klassieke garnering
13,00
Bresaola
Dungesneden gedroogd grasgevoerd rund
14,00
Charcuterie Plank
beenham, jamon serrano en venkelsalami
12,00
Oeufmayo
methuisgemaakte truffelmayonaise eningelegdemosterdzaadjes
4,50
Olives Luques
fris knapperige olijven uit de Languedoc
7,00
Alle fondues worden geserveerd met onbeperkt knapperig desembrood & verse seizoensgroente
Hollands
Kazen: Petit doruvael, tynjetaler, bunker blosse / Smaak: Vol & aromatisch / Wijntip: Riesling
25,00
Zwitsers
Kazen: L’etivaz alpage, vacherin fribourgeois, appenzeller noir / Smaak: Kruidig & krachtig // Wijntip: Grüner Veltliner
28,00
Truffel
Kazen: Raclette á la truffe, doruvael truffel, boeren gatenkaas / Smaak: Aards & romig // Wijntip: Spätburgunder
26,00
Italiaans
Kazen: Provolone, Parmigiano reggiano, fontina, tallegio / Smaak: Krachtig Aromatisch // Wijntip: Trollinger
28,00
Frans
Kazen: Abondance, comté alpage, emmentaler Français, roquefort / Smaak: Notig & scherp // Wijntip: Sauvignon Blanc
27,00
+Aardappeltjes
geroosterde roseval aardappelen uit de oven
5,00
+Fris knapperige salade
van little gem en croutons
5,00
+Charcuterieplank
Beenham, jamon serrano, venkelsalami
11,00
+Bresaola
licht gedroogd en fijn gesneden grasgevoerd rundvlees
13,00
Ravioli Bresato
gevuld met gestoofd rundvlees overgoten met salieboter en doperwten. Wijntip: Grenache, Collines D’Elzéard Rhône
25,00
Crème Brûlée
van amaretto, romige vanille custard en krokante karamel
8,00
Huisgemaakte cheesecake
vraag onze bediening naar de smaak van de week!
8,00
Affogato
vanille ijs met gekaramelliseerde amandel, overgoten met espresso
7,50
Sgroppino
citroensorbet, vodka & prosecco
9,00

vegetarisch vegetarisch

Koffie/Thee met madeleine van de Pompadour
en crème van Cuarenta y tres
7,50
Schnapps
raad jij hoe de peer in de fles is gekomen?
4,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Smelt is 21.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.