Nino’s Surinam food

Meer informatie

Gustav Mahlerlaan 149
1082 MV Amsterdam


Menukaart van Nino’s Surinam food

Laatst bijgewerkt op 25.02.2025
Klassiek gesorteerd
Pom
De pomtayer knol komt oorspronkelijk uit de joodse keuken. 300 jaar terug vanaf de middellandse zee naar Suriname meegenomen als basis voedsel in een tijd dat de aardappel nog aan populariteit moest winnen. Door de nakomelingen van de slaven in Suriname gemaakt tot een ovengerecht die exclusief tot de Surinaamse keuken hoort
6,00
Bakkeljauw
Surinaamse Bakkeljouw is een eeuwenoude afgeleide van het Portugese Bacalou. De Portugezen zijn sedert het eind van de 17de eeuw aanwezig in Suriname en namen hun eigen eetgewoonten mee. Hun nazaten wonen nog steeds in Suriname. Bacalhou, bakkeljouw of echt op z’n Surinaams Batjauw is gezouten witvis die uitgekookt wordt en daarna gebakken met allerlei specerijen. Niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Probeer ook de variatie met: – Gebakken ei – Avocado (+€1)
6,00
Hete Kip
De hete kip wordt bij ons echt bereidt met verschillende verse Madame Jeanette pepers en is dus pittig. Door de juiste kruiden te gebruiken proef je de authentieke Surinaamse keuken hier echt in terug.
6,00
Masala Kip
Kerrie is eigenlijk de verkeerde term. Wij gebruiken bij het bereiden van onze Kerrie producten een zelf samengestelde masala. Dit garandeert de unieke smaak zoals je die vroeger bij onze oma’s in de keuken kon proeven.
6,00
Kip Fa chong
Zoutvlees is een afgeleide van het Joodse pekelvlees. Het rundvlees wordt gerijpt in pekel met een kruidenmix. Vroeger werd dit gedaan omdat het lang vlees dan houdbaar was. Heel populair in Suriname en andere Caribische landen.
6,00
Avocado
Een typische Surinaamse groente soort en ook meteen de populairste van de Surinaamse keuken. Door de stevige structuur van deze groente kan het in veel gerechten worden toegepast. Heerlijk klaargemaakt met een beetje pit.. Probeer ook onze varianten met gebakken ei of onze met limoen ingemaakte radijsjes
6,00
Tempeh
Tempeh is een product uit de Javaans Surinaamse keuken. Je proeft de typische smaak uit Oost-Java terug in onze Tempeh. Tempeh is op uw verzoek een fantastische combinatie met kousenband.
6,00
Rund
Zacht en sappig surinaams rundvlees met zoetzure komkommer. Het vlees heeft 5 uur gesudderd in een mix van specerijen
6,00
Kip sate
6,00
Pittige grill worst
6,00
Masala ei
Masala ei, kerrie is eigenlijk de verkeerde term. Wij gebruiken bij het bereiden van onze kerrie producten een zelf samengestelde Masala. Dit garandeert de unieke smaak zoals je die vroeger bij onze oma’s in de keuken kon proeven.
6,00
Masala lam
Kerrie is eigenlijk de verkeerde term. Wij gebruiken bij het bereiden van onze Kerrie producten een zelf samengestelde masala. Dit garandeert de unieke smaak zoals je die vroeger bij onze oma’s in de keuken kon proeven.
6,00
Kousenband
6,00

vegetarisch vegetarisch

Roti
Rotirol kip
10,00
Rotirol vega
10,00
Met kip, aardappelen en kousenband
14,50
Lamsvlees, aardappelen kousenband
15,00
14,50

vegetarisch vegetarisch

Kip
14,50
14,50

vegetarisch vegetarisch

16,00
Rund
16,00

veganistisch veganistisch

Pom
15,50

veganistisch veganistisch

Kip
14,50
14,50

vegetarisch vegetarisch

Rund
16,00
Pom
15,50
Kip
14,50
14,50

vegetarisch vegetarisch

Rund
16,00

vegetarisch vegetarisch

Kip
14,50
14,50

vegetarisch vegetarisch

Rund
16,00
Portie kipsate
6,00
Bara (klein)
2,00
Bara (groot)
3,50
Maandmenu
Vraag naar het menu van deze maand
15,00
Mango Madame Jeanette
IJs gemaakt van Mango puree en afgemaakt met verse Madame Jeannette. Een absolute verassing deze spicy ijssoort
Surinaamse zomer
Een tropische mengeling van de smaken mango, papaya en kokos
Watermeloen

veganistisch veganistisch

Oreo cookies
Salted caramel

veganistisch veganistisch

Citroen

veganistisch veganistisch

Dawet
Dawet is een zeer populair drankje in Suriname. Wij brengen deze smaak in ons verse schepijs
Orgeade
Weer een populair drankje uit Suriname. Ooit meegenomen door de Spanjaarden waar het Horchata heet. De Surinaamse variant is gebaseerd op zoete- en bittere amandelen. Een absolute aanrader
Limoncello
Aardbei

veganistisch veganistisch

Pistache
Smurf
Markoesa
Markoesa, oftewel Surinaamse passievrucht. zal je ongetwijfeld laten denken aan zwoele zomeravonden

veganistisch veganistisch

Soete Boi
Soete boi is een kokos gember likeur die op de markt wordt gebracht door Komproeven van Howard Komproe. In samenwerking met Howard maken we van zijn likeur een niet te versmaden ijs
Snickers

vegetarisch vegetarisch

Vanille

vegetarisch vegetarisch

Chocolade
Kokos

De bewerkingsstatus van de menukaart van Nino’s Surinam food is 25.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.