Restaurant Kyo

Meer informatie

Koningsstraat 29
1011 ET Amsterdam


Menukaart van Restaurant Kyo

Laatst bijgewerkt op 21.01.2025
Klassiek gesorteerd
Tara no Saikyo-yaki.
Gegrilde zwarte kabeljauw gemarineerd in Saikyo miso uit Kyoto, bekend om zijn zoetheid en kleur.
12,95
Hamachi no Kama.
Gegrilde kraag van geelstaartvis. Een delicatesse die je niet vaak tegenkomt.
15,95
Yakitori.
Gegrilde stukken kippendij op een spies met een zoete sojasaus met wijn.
3,95
Negima.
Gegrilde stukken kippendij en bosui op een spies met een zoete sojasaus met wijn.
3,95
Ik hou van je Unagi Kabayaki.
Gegrilde, uitgebeende en gevlinderde paling gemarineerd in sojasaus, suiker en sake.
4,95
Shiitake.
Gegrilde, aan spiesjes geregen verse shiitake stukjes.
3,55
Shishito.
Gegrilde, gezouten groene shishito pepers.
3,55
Aburi Chasyu.
Gebakken varkensbuik, gemarineerd in sake, zoete rijstwijn en sojasaus.
8,95
Buta Kimchi.
Roergebakken dunne plakjes buikspek met ei, moyashi, kimchi en champignons.
13,95
Garlic Shrimp.
Roergebakken knapperige garnalen en courgette, gemarineerd in knoflook, olijfolie, kombu sojasaus en afgemaakt met wat peterselie.
12,95
Aburi Saba.
Geroosterde gezouten makreel. Eenvoudig en toch heerlijk.
12,95
Nasu Dengaku.
Gegrilde aubergine met een laag gekarameliseerde miso glazuur.
10,95
Tokusei Gyoza.
Ons speciale recept voor dun gebakken en gestoomde varkensvlees dumplings met shiitake, kool, bieslook en knoflook. Het echte werk.
9,95
Tori Gyoza.
Gyoza met een recept op basis van kip voor degenen die geen varkensvlees kunnen eten.
7,95
Asari Sakamushi.
Vongole-mosselen gestoomd in sake met sojasaus, knoflook en gember.
9,95
Yudaya Tender.
Schoudermals aangebraden, daarna gegrild, medium-rare.
12,95
Katayaki Soba.
Knapperige (katayaki betekent “hard gebakken”) noedels met gemengde zeevruchten, groenten en een dikke jus, waardoor de noedels knapperig maar zacht aanvoelen.
13,95

vegetarisch vegetarisch

Yaki Udon.
Roergebakken dikke udonnoedels met groenten en kip.
8,95

vegetarisch vegetarisch

Ik ben een fan Karaage.
Sappige, gefrituurde stukjes kippendij, gemaakt met zelfgemaakt beslag en kruidenmix.
7,95
Ik hou van je Agedashi Tofu.
Gebakken tofu in dashibouillon.
6,95
Takoyaki.
Gepaneerde stukjes octopus met gember en bosui, gevormd tot balletjes.
6,95
Ik ben een beetje een leek Teba To-age.
Aromatische kippenvleugels, gemarineerd met citroen, rijstwijn en sojasaus.
7,95
Super Katsu.
Tonkatsu/Schnitzel zoals je die nog nooit eerder hebt gegeten.
13,95
Tempura.
Gefrituurde garnalen en groenten, gedoopt in ijsbeslag, waardoor een lichte, zachte en luchtige textuur ontstaat.
14,95

vegetarisch vegetarisch

Yasai Tempura.
Gefrituurde groenten, gedoopt in ijsbeslag, waardoor een lichte, zachte en luchtige textuur ontstaat.
Ik hou van je Agedashi Nasu.
Gebakken dunne Aziatische aubergine geserveerd in hartige dashibouillon.
6,95
Mini Okonomiyaki.
De Japanse pannenkoeken, hoe je ze ook wilt maken. De onze zijn gemaakt met yam, kool en garnalen, naast andere ingrediënten.
10,95
Umami-oesters.
4 verse oesters met daikon oroshi en geserveerd met onze zelfgemaakte ponzusaus.
15,95
Sashimi Moriawase.
Een selectie van verse sashimi.
33,95
Maguro.
Akami, het magere deel van de blauwvintonijn, heeft een kenmerkende smaak en stevige textuur.
7,95
Zalm.
Hoog vetgehalte, waardoor het een boterachtige textuur heeft.
6,95
Hamachi.
Japanse amberjack (yellowtail), heeft een boterachtige textuur en rijke smaak.
7,95
Suzuki.
Noordzeebaars, stevig en een beetje taai met een heerlijk zoete smaak.
6,95
Hotate.
Canadese sint-jakobsschelpen, rijk aan umami en zoetheid met een zachte en smeltende textuur.
7,95
Shime Saba.
Makreel gemarineerd met zout en rijstazijn. Stevig en rijk van smaak.
7,95
Daikonsalade.
Een milde salade van winterradijs.
7,95
Zalmhuidsalade.
Frisse salade met stukjes knapperig gegrilde zalmhuid.
8,95
Avocadosalade.
Romige avocadosalade.
7,95
Edamame.
Gestoomde onrijpe sojabonen in de peul.
4,95
Kimchi.
Koreaanse gezouten en gefermenteerde Chinese kool.
6,95
Hiyayakko.
Zachte zijden tofu met bosui en bonitovlokken en een scheutje sojasaus.
5,95
Oshinko.
Een set van drie verschillende ingemaakte groenten; daikon witte radijs, komkommer en aubergine.
4,95

vegetarisch vegetarisch

Rutabaga Mentaiko.
Gezouten Alaska Pollock-kuit, geserveerd met reepjes verse en knapperige koolrabi en Japanse QP-mayonaise. Perfect met sake.
7,95
Ingen Gomaae.
Haricot vert gemarineerd in een soja-sesamsaus.
5,95
Yuuki Natto.
Traditioneel Japans gerecht, gefermenteerde sojabonen met sojasaus, rijstwijn en een beetje mosterd. Gezond en biologisch.
6,95
Meshi.
Simpele kom witte rijst met wat zeewier en lente-ui.
4,95
Yukimi Daifuku.
Ronde mochi gevuld met ijs.
5,95
Tanrei Uonuma.
Heeft een zachte, ronde mondgevoel en balans tussen hartige smaak en zuurgraad.
4,55
Karakuchi Uonuma.
Gefermenteerd op lage temperatuur, wat een schone verfrissende droogheid produceert met een scherpe reinigende nasmaak.
4,95
Noujun Uonuma.
Gemaakt met licht gepolijste rijst, 2 jaar gerijpt, wat een rijke hartige smaak creëert.
5,95
Meiri Tokiwa Sakari.
Gemaakt met in-house ontwikkelde gist, waardoor de umami en zuurheid van de rijst zich over het hele gehemelte verspreiden. Droog en rijk.
5,95
Kikusakari Junmai Taru Sake.
Langzaam gerijpt in Akita cederhouten vaten, wat subtiele aroma's en smaken van ceder oplevert. Heeft wat zoetheid, eerste pepertonen, een beetje bitterheid en wat detecteerbaar hout.
6,95
Nanbu Bijin Tokubetsu Junmaishu.
Rijk, maar verfrissend, gemiddelde intensiteit van aroma's. Kwaliteitsrijsttonen met wat florale karakters en marshmallow. Gemaakt met lokale Gin-otome rijst.
7,95
Nanbu Bijin Honjozo.
Gemaakt met Hitomebore rijst en water van Orizumebasenkyo, zorgvuldig gefermenteerd op lage temperatuur, wat het een elegante geur en mooie nasmaak geeft.
13,95
Masumi Tokusen Honjozo.
Fruitiger en licht, zoals een premium ginjo-sake in plaats van honjozo.
12,95
Kuro Ninki Junmai Ginjo.
Zachte geur van ginjo met een breed scala aan smaken die uniek zijn voor pure rijst.
15,95
Joyo Junmai Ginjo 55.
Een extra droge ginjo-sake met een rijke geur en een zuivere en verfrissende smaak.
17,95
Hanafubuki Junmai Ginjo.
Heeft een delicate lichte neus van meloenschil en jong groen fruit gecombineerd met een lichte textuur die een uitgebalanceerde sake creëert.
17,50
Hakkaisan Junmai Ginjo.
Heeft een delicaat ginjo aroma en een fijne, frisse mondgevoel, met een schone nasmaak en een sterke eerbiedige finish.
19,95
Jozen Mizuno Gotoshi Junmai Ginjo.
Rijpe kers, venkelpollen en aardbei. Delicaat en zacht met een mild palet vol zachte mineralen.
13,95
Masumi Karakuchi Kiipon Junmai Ginjo.
Een goed uitgebalanceerde droge sake met een aangename zoetheid. Lichte, droge, makkelijk te drinken sake.
19,95
Gold Ninki Junmai Daiginjo.
Heeft een sterk aroma en een stevige smaak. Droog maar niet te pittig met een schone, lichte zoetheid en lichte nasmaak.
19,95
Joyo Junmai Daiginjo 30.
Gemaakt met Yamada Nishiki rijst van Joyo's eigen rijstvelden. Heeft een verfrissende smaak, een fruitig aroma en een diepe en complexe smaak.
37,95
Joyo Junmai Daiginjo 40.
Nuances van rode bloemen en de geur van jonge papaja met een verfrissende afdronk terwijl je de zoetheid en kruidige smaak van honing voelt.
34,95
Masumi Junmai Daiginjo Nanago.
Gebrouwen in Yamahai-stijl met Masumi's eigen gist Nummer 7 met lokale Miyama Nishiki-rijst. Heeft een milde geur en een volle smaak met een goed uitgebalanceerde zuurgraad en een schone afdronk.
24,95
Masumi Junmai Daiginjo Sanka.
Heeft een frisse, natuurlijke smaak die van kopje tot kopje opbouwt. Een uitzonderlijk easy-going premium daiginjo.
23,95
Nanbu Bijin Junmai Daiginjo.
Heeft een bloemig aroma en een volle smaak. Gemaakt met water van Orizumebasenkyo.
34,95
Jozen Mizuno Gotoshi Junmai Daiginjo.
Zeer bloemig met tonen van meloen en nectarine. Het palet onthult veel meer diepte zoals granaatappel, vanille en boterachtige maïs, eindigend met een mooie balans van zuurgraad.
20,95
Dassai Junmai Daiginjo Migaki Niwari Sanbu.
Delicate florale aroma's met een smaak die doet denken aan honing en een elegante, aanhoudende afdronk.
35,95
Dassai Junmai Daiginjo Migaki Sanwari Kyubu.
Weelderig en sappig karakter met een nectarachtige zoetheid op het gehemelte, gevolgd door een lange heldere finale.
31,95
Dassai Junmai Daiginjo 45.
Heeft een sierlijk, elegant aroma met een schone afdronk. De verbeterde versie van de bekroonde Dassai 50.
24,95
Masumi Junmai Daiginjo Yumedono.
Een handgemaakte wedstrijdsake met zeer intense fruitaroma's, aangename zoetheid en milde zuurgraad.
33,95
Hakkaisan Happou Nigori Sake.
Een lichtzoete sake, fris en verfrissend met een heldere zuurgraad.
29,95
Ninki-ichi Binnai Hakkou Sparkling Junmai Ginjo.
Aroma's van gestoomde rijst, yoghurt en citroen. Smaken van druif, kers en gedroogde peer. Kleine en levendige bubbels.
27,95
Awashizuku Sparkling Sake.
Een alcoholarme, zoete, mousserende sake. Licht zure smaak die het verfrissende zuur van witte koji naar voren brengt.
17,95
Jozen Mizuno Gotoshi Sparkling.
Een lichte, fruitige en zure sake met een lichte sprankeling. Perfect uitgebalanceerde verfrissende sake met een licht droge afdronk.
19,95
Ninki Nigori Junmai Ginjo.
Gebrouwen met net geoogste rijst. Heeft een zachte smaak en een zacht ginjo-aroma.
21,95
Kikusakari Kurashizuku.
Een zachte, zijdezachte sake met citrus- en meloenaroma's en een rijke, complexe smaak.
13,95
Mak Gul Li.
Koreaanse rauwe rijstwijn, laag alcoholpercentage, licht zoet, pittig, bitter en wrang.
9,95
Kikusakari Yamahai Genshu. Gebrouwen met de traditionele methode genaamd 'Yamahai Jikomi'. Meer dan een jaar gerijpt.
19,95
Tosatsuru Ginjoshu Azure.
Een superverse, droge en moderne ginjo sake gemaakt met puur diepzeewater, wat doet denken aan het eten van citrus, peer en groene appelsorbet aan de kust. Niet zout.
24,95
Fukumasamune Junmai Ginjo Gouka.
Een kinpaku (goudblad) junmai ginjo sake met echte goudvlokken erin. Een prachtig gezicht als het licht weerkaatst op de vlokken die in de sakebeker drijven.
7,95
Hana Hato Hana Colombe.
Aroma's van honing, gedroogd fruit, gedroogde paddenstoelen en zelfs een vleugje gefermenteerde knoflook. Geen alledaagse sake, maar toch goed uitgebalanceerd en elegant.
8,95
Morijyobi Club Zen Kouji.
Een speciale sake gemaakt met kojirijst. Heeft een zoete smaak en een zure smaak. Drink met ijs.
8,95
Kinmon Jukusei Koshu Yamabuki 10 Years.
Goudkleurige sake, gemaakt met een basis van 10 jaar oude sake. De ultieme umami van sake.
9,95
Hana Hato Kijoshu Koshu 8 Years.
Acht jaar gerijpt, heeft een vergelijkbare neus als een sherry of port met een honingachtig, nootachtig aroma. Een uitgebalanceerde mix van gedroogd fruit en aardse paddenstoelenelementen met een moutige nasmaak in combinatie met een vol lichaam.
9,95
Nanbu Bijin Yuzu-citroensake.
Gemaakt met uitsluitend junmai-sake, yuzu-sap en citroensap.
7,95
Kuro Kirishima Imo Shochu.
Shochu gemaakt van zoete aardappel, heeft een dikke zoetheid maar een duidelijke nasmaak.
5,95
Mitake Imo Shochu.
Premium shochu gemaakt met zoete aardappelen uit Kagoshima en heerlijk water uit Yakushima.
5,95
Van Sora tot Kaze tot Daichi tot Shochu.
Gemaakt door langzaam Miyazaki zoete aardappel te fermenteren met Yamada Nishiki koji rijst. Zachte smaak en erg knapperig.
6,95
Iichiko Silhouette.
Hoogwaardige shochu gemaakt met gerst, licht en drinkbaar.
5,95
Kannoko.
Amberkleurige shochu gemaakt van 100% Nijo-gerst, 3 jaar gerijpt. Zachte smaak door langdurige veroudering.
6,95
Beniotome Maru Sesame Goma Shochu.
Een verfijnde en zachte shochu gemaakt met gerst en sesam.
5,95
Kiuchi Kome Shochu.
Traditionele shochu gemaakt door het distilleren van daiginjo sake-droesem.
5,95
Geboortedatum 1492
Ryukyu 1492 Mizu. Gemaakt met water van Kumejima, Indica rijst en zwarte koji
5,95
Jinro Chamisul Classic Soju (per fles).
9,95

veganistisch veganistisch

National Cellar (Guo Jia) 1573 Baichu.
Van de oudste continu producerende baijiu-distilleerderij ter wereld. Een complexe premium baijiu met een scherp aroma van perziken.
5,95
Shui Jing Fang Baichu.
Deze sterk aromatische baijiu is meer dan 600 jaar geleden opgericht en heeft een rijk en geconcentreerd aroma met tonen van zure pruimen en zoete bitterheid.
5,95
Kaoliang Baichu.
Afkomstig uit de Ming-dynastie, gemaakt met gefermenteerde sorghum. Een licht aromatische baijiu.
3,95
Mei Kuei Lu Baichu.
Baijiu gemaakt van het mengen van Kaoliang met vers geplukte Hamanasu bloemen. Heeft een nobele geur en prachtige smaak.
3,95
Er Guo Tou.
Een licht aromatische baijiu gemaakt van sorghum. Een heldere en krachtige spirit, een van China's meest gedronken baijiu.
3,95
Chu Yeh Ching.
Een aparte baijiu gemaakt met sorghum, gerst, bamboebladeren en andere Chinese kruiden.
3,95

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Kyo is 21.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.