Kapitein Anna

Meer informatie

NDSM-Pier 6
1033 RE Amsterdam


Menukaart van Kapitein Anna

Laatst bijgewerkt op 22.01.2025
Klassiek gesorteerd
Ochtenddauw
Een assortiment luxe broodsoorten waaronder: witte zachte broodjes, maanzaad- en sesamzaadbroodjes, tijgerbroodjes, maisbrood, suikerbrood, rozijnen- en krentenbrood, croissants en Zwitserse broodjes. Geserveerd met allerlei soorten vleeswaren, van vlees en kaas zoals: huisgemaakte roastbeef, kalfsfricandeau, Gelderse ham, kiprollade, boerensalami, belegen, komijn en jonge Goudse kaas, en een verzameling zoete smeersels zoals: marmelades, honing, pindakaas etc.. Als warm eiergerecht serveren we roerei, met spek. Granen zoals muesli, cornflakes melk en yoghurt zijn ook inbegrepen en natuurlijk is er een verse fruitsalade
23,50
Continentaal
Internationaal standaardontbijt, Nederlands brood, wit en volkoren, croissant, jonge en oude kaas, diverse zoete belegsoorten, gekookte eieren, yoghurt, melk en ontbijtgranen.
16,00
Wellness ontbijt
Een ontbijt voor de “bewuste”: verse vruchtensappen, smoothies, verse fruitsalade, volkorenbrood, allerlei soorten volkorenbrood, “light” kazen en vleeswaren, magere melk en magere yoghurt, een proteïneshake en diverse groenten zoals tomaat, jonge sla, komkommer etc.
23,00
Brunch Kapitein Anna
Op het buffet vindt u een handfruitmand, diverse soorten broodjes, en Hollands brood, rozijnen- en krentenbrood, mini croissant & diverse soorten koekjes. Alles te serveren met: gekookte ham, gerookte vleeswaren, kalfsrollade, koudgerookte zalm met dille, huisgemaakte tonijnsalade, rauwkost met groene salade, oude en belegen Goudse kaas, Camembert met druiven, Mozzarella met zwarte peper, Monchou kaasspread, zoete spreads zoals: marmelades, pindakaas etc., warme gerechten zoals, roerei, spek, gebakken bonen met worstjes. Er zullen diverse cereals zijn met yoghurt, melk en karnemelk en er is ook een verse fruitsalade.
35,00
Champagne ontbijt
Begin de dag knallend!! Ons ontbijt "morning dew" met toegevoegde gerookte zalm, appelpannenkoekjes met ahornsiroop, geserveerd met veel ijskoude champagne. Een zeer feestelijke manier om een ​​speciale dag te beginnen!
35,00
Gebakje
3,50
Rozijnen- en krentenbrood
1,50
Diverse chocolade
3,00
Schip koekje
3,75
Worstbroodje
4,50
Appeltaart met room
4,75
Petitfours
3,95
Diverse taarten Hollandse taarten
6,90
Volendam
49,00
1. Gang Cocktail van rivierkreeftstaarten, mango, bosui, augurk in avocadomayonaise
2. Gang Rosbief Picanha met aardappelsalade van pommes amandines en kappertjes
3. Gang Gegrilde zalm met spinazie, beurre blanc en een gratin van pastinaak en aardappel
4. Gang In de oven geroosterde Aziatische varkensbuik met vijf kruiden, hoisinsaus, roergebakken Shanghai pak-sojasaus en pandamerijst
5. Gang Hemelse modder met speculooskruimels en aardbei
Amsterdam
(Internationaal fingerfood)
59,00
1. Gang Skagen (Zweedse garnalensalade met dille en citroenmayonaise)
2. Gang Italiaanse bruschetta, met tomaat, ui, verse basilicum en parmaham
3. Gang Tom kha kai: Thaise kokossoep met kip, koriander en bosui
4. Gang Japanse gestoomde Gyoza met Sukina saus
5. Gang Minihamburger van Ierse Angus, augurken, uienringen, tomatenrelish en Cheddar kaas
6. Gang Stokje van kippendij en salie, omwikkeld met pancetta. Met Marsala saus
7. Gang Gefrituurde kabeljauw op Hollandse wijze met tartaarsaus en roergebakken spinazie
8. Gang Hemelse modder, met speculooskruimel en witte chocoladechips
Aalsmeer
(Biologisch, dynamisch & vegetarisch)
49,00
1. Gang Noord-Afrikaanse salade met quinoa, ras el hanout, amandelen, rozijnen, gegrilde groenten, verse munt en granaatappelpitten
2. Gang Bruchetta van ciabattabrood, biologische gorgonzola, vijgen, honing en pijnboompitten
3. Gang Spinaziesoep met kokosroom, kwallenei, broodcrotons en truffelolie
4. Gang Groenteburger met cassavefriet, tomatenrelish, salade, augurken en cheddarkaas
5. Gang Groentetortelloni met een zoetzure saus van zongedroogde tomaten, kappertjes, ui en knoflook.
6. Gang Mexicaanse zachte tortilla met gemengde bonen, komijn, chili, knoflook en vegetarische kip
7. Gang Amerikaanse pannenkoekjes met gemarineerde rode vruchten, Tiramisu en een witte chocolade potlood

vegetarisch vegetarisch

Amstelveen
79,00
1. Gang Ontvangst met verse “creuses” oesters en een glas Chablis
2. Gang Rillette van verse kreeft, gerookte zalm, forelkaviaar crostini van focaccia en schuim van limoen
3. Gang Gemarineerde entrecote met grove mosterdsaus, dAmsterdamse augurken en poolbrood
4. Gang Op de huid gebakken Corvinna-filet, gemarineerde inktvis, zeewier, in de oven gegaarde cherrytomaat met een lauwwarme groene mosterddressing
5. Gang Spoom gemaakt met Cava, gin en citroensorbet
6. Gang Spies van parelhoen gevuld met mozzarella-salie gerold in pancetta-spek geserveerd met een Marsalla-saus
7. Gang Crème brulee met caramelita-ijs en gesuikerde amandelen
Durgerdam
69,00
1. Gang Cocktail met een rillette van Noorse zalm, kappertjes, dille, dFuji-appel, bosui en een crostini van foccacia
2. Gang Kort gebakken oosterse carpaccio met teriyakisaus, cashewnoten, taugé, Thaise basilicum en bosuitjes
3. Gang Consommé van bospaddestoelen en runderbouillon, afgetopt met een crème van truffel
4. Gang Spoom van citroensorbet en spumante
5. Gang Gegrilde zeebaars met groene linzen, wilde spinazie, tomatenconcasee en gnocchi
6. Gang In pancetta gerolde parelhoen, met een vulling van mozzarella & salie met een gratincake en een jus van calvados
7. Gang Panna Cotta van bourbonvanille, met Hollandse aardbeien en basilicumcrème
Uitdam
59,00
1. Gang Huisgemaakte gravadlax, droog gemarineerd met dille, zeezout, suiker en witte peper, geserveerd met mosterd-dillesaus en een knapperig laagje zuurdesembrood
2. Gang Spianata Romana. Italiaanse platte salami met zuur en mesclunsalade
3. Gang Crème van oesterzwam en truffel met basilicumolie en een lolly van brood
4. Gang Daurade filet, met romige Thaise currysaus, met Harapaho bladeren, julienne van groenten, Jasmijnrijst en een sesamcrisp
5. Gang Spumante-spoom met aardbei en bosbessen
6. Gang Terras Major met een mix van seizoensgroenten, een minitaartje van aardpeer en een jus van rode port
7. Gang Moelleux met een hart van gesmolten chocolade, een bolletje ijs en muntcoulis
Culemborg
99,00
1. Gang Verse kreeft met een salade van selderijappel en roommayonaise
2. Gang Cappuccino van wildbouillon met bospaddestoelen en gerookte hertenham
3. Gang Gebakken zwezeriken (thymus) met grove appelcidermosterdsaus en gedroogde peperkoek
4. Gang Frisse spoom met champagne en limoensorbet
5. Gang Gegrilde dorade met coquilles, roergebakken spinazie en truffel-Hollandaisesaus
6. Gang Kalfstournedos met truffelaardappel, groenten en Dordogne-paddestoelen en portwijnjus
7. Gang Mascarpone met stoofpeer, anijssorbet en chocoladekrullen
Ammerstol
49,00
1. Gang Caesar salade met focaccia croutons, Parmezaanse kaas krullen krokant spek ingemaakte groenten (voor vegetariërs zonder spek mogelijk).
2. Gang Parelhoen, aardappel en selderij mousseline jus met steranijs romige asperges en kastanjes champignon.
3. Gang Crème bruleé van Bailys en bourbon vanille straciatella ijs.
Bergstoep
54,00
1. Gang Tartaar van verse tonijn, met Japanse wakame salade en een wasabi mayonaise.
2. Gang Saltimbocca kalfsvlees scaloppini, met mozzarella, salie en Parmaham, geserveerd met Marsala saus.
3. Gang Parfait van Amarene kersen, en limoen, met een kruimel van Catucci koekjes.
Liesveld
54,00
1. Gang Mabre van eend in een krokant mandje van rijstvel met zoete Engelse chutney.
2. Gang Gegrilde zeebaarsfilet met knoflook gebakken paksoi, bruine amandelen en in balsamico gemarineerde cherrytomaatjes geserveerd met basilicum beurre blanc
3. Gang Tartufo classico met boter scotch karamelsaus en een glaasje limoncello.
treekkerk
57,00
1. Gang Vlinder van gegrilde gravad zalm honing gezoete mosterdsaus en mesclun salade.
2. Gang Gegrilde ribeye van lokaal graan gevoerde “Waterlands weelde” koningsoesterzwam, geroosterde cherrytomaatjes met eigen jus en mergsaus.
3. Gang Panna Cota in crème framboise gemarineerd rood fruit en een Hollands koekje de “kletskop”.
Zaandam
43,00
1. Gang Gerolde “rauwe” loempia met een vulling van wortelen, komkommer, sugarsnaps en muntblaadjes, geserveerd met een dip van pinda- en zoete chilisaus
2. Gang Courgettesoep met bieslook, truffel en crostinni
3. Gang Auberginecrumble met paddenstoelenflan en salsa verde
4. Gang Klein taartje met citroenmerengue, bosbessencoulis en mangosorbet

vegetarisch vegetarisch

Waal
59,00
1. Gang Drie coquilles met een jus van sojasaus, sesamolie en roergebakken bosui, paksoi en geroosterde knoflook.
2. Gang Kikkerbilletjes gegaard in Café de Paris boter, met shiitake paddenstoelen en groene asperges.
3. Gang Ossenhaas met gefrituurde uienringen, verse seizoensgroenten, aardappelkoek geserveerd met een cognac pepersaus.
4. Gang Cheesecake met “kletskop”, zomerfruit en cassiscoulis.
Opperduit
59,00
1. Gang Zelfgemaakte gravad lax rose met dille-mosterdsaus en een zuurdesemcrouton.
2. Gang Mini garnalencroquet geserveerd op een witte canapé.
3. Gang Kalfslende met gevulde portobello, lichte tomatensaus en gefrituurde basilicumblaadjes.
4. Gang Parfait van Callebaut-chocolade met een Tia Maria-saus, Bastogne-crumble en witte chocoladechips
Slikkerveer
59,00
1. Gang Garnalen pil pil (warme garnalen in olijfolie met limoen, tomaat, knoflook en koriander) geserveerd met Turks brood.
2. Gang Room van knolselderijsoep, met krokante parmahamschaafsel.
3. Gang Gegrilde boeuf blond met een compote van witlof, rode wijn pepersaus, seizoensgroenten en een aardappelkoekje.
4. Gang Cappuccino van donkere chocolade-ijs, kokosroom en Amaretti koekjes.
Rederij op de Lek
Dit menu kan ook geserveerd worden als een zogenaamde walking diner, in plaats van dat de gerechten aan tafel geserveerd worden, worden ze (grotendeels) in het zicht van onze chef bereid. De gerechten worden vervolgens in de vorm van een staande receptie op kleine bordjes geserveerd.
85,00
1. Gang Verse kreeft met een salade van selderijappel en roommayonaise
2. Gang Cappuccino van wilde bouillon met bospaddestoelen en gerookte hertenham
3. Gang Gegrilde Daurade met coquilles, roergebakken spinazie en truffel-Hollandaisesaus
4. Gang Verse spoom gemaakt van champagne en citroensorbet
5. Gang Kalfsfilet met truffelaardappel, seizoensgroenten, Dordogne-paddestoelen en portsaus
6. Gang Mascarpone met rode gekookte peer, geserveerd met anijsijs en chocoladekrullen
Dimsum
Heerlijke hapjes uit de Oosterse keuken. Gestoomd of gefrituurd, gevuld met kip, garnalen of varkensvlees en met pittige sausjes. Vietnamese loempia met chilisaus en mini Bapao
7,50
Bitterballen
Portie Hollandse van Dobben “bitterballen” 6 stuks
5,90
Voorgerechten Schuwacht
15,00
1. Gang Hollandse rauwe haring met uitjes en augurken
2. Gang Grijze Hollandse garnalen in een stekelei
3. Gang Grote garnalen in een rijstvel met een zoete pittige dip
4. Gang Bonbon van carpaccio en “Amerikaanse” filet
5. Gang Mini saucijzenbroodje
Voorgerechten Gelkenes
6,60
1. Gang Kipnuggets met dip
2. Gang Kwekkeboom bitterballen met mosterd
3. Gang Klein saucijzenbroodje
4. Gang Pittige mini loempia
5. Gang Mini frikandel
Voorgerechten Langerak
18,50
1. Gang Lokaal koud gerookt rundvlees met truffelmayonaise en Parmezaanse kaaschips
2. Gang Quale-ei met zalmkaviaar, zure room en bieslook
3. Gang Koud gerookte zalm met groene aspergetips
4. Gang Rode poon met een knapperige kruidenkruimel
5. Gang Lamsfilet met muntgelei
Amuse-gueule lepel
per lepel Eén keuze per ronde</kleiner?
5,00
1. Gang Geitenkaas met honing, pijnboompitten en croutons
2. Gang Tong met zalm en dille
3. Gang Gegrilde coquilles met zongedroogde tomaat en Hollandaisesaus
4. Gang Mousseline van rivierkreeftjes
5. Gang Gerookte ganzenborst, eendenlever en cranberrymarmelade
6. Gang Geroosterde lamsfilet met gegrilde paprikacrème
Grote dessertparade
Klein dessertdefilé aangevuld met:
23,00
1. Gang Grote selectie van dessertkazen met portwijn
2. Gang Verschillende soorten ijs
3. Gang Parfait
Klein dessertdefilé
14,80
1. Gang Diverse taarten
2. Gang Fruitmousse
3. Gang Tiramisu
4. Gang Bavaroise taart
5. Gang Crème brûlée
6. Gang Chocoladecake
7. Gang Pannacotta
Verse fruitsalade
met ijs en slagroom
10,50
Vanillebom en fruitcoulis
10,50
Crème brulée
met straciatella-ijs
8,50
Pana Cotta
met Amarene kersen
8,50
Italiaanse taart
9,50

vegetarisch vegetarisch

Petitfours
3,95
Mini Tarte Tartin
met vanille-ijs en gemarineerd rood fruit
9,00
Cheesecake
met frambozencoulis en chunky biscuit
9,00
Zoute koekjes en een mix van noten
3,25
Kaas en worst met mosterd
5,50
Wilde Zeeuwse oesters op ijs en garnering (min. 2 dozijn)
per stuk
4,00
Nederlandse rauwe maatjesharing
4,75
Gedroogde Spaanse en Italiaanse worst
6,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Kapitein Anna is 22.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.