Restaurant In ’t Vierde Baarsje

Meer informatie

Surinamestraat 32
1058 GK Amsterdam


Menukaart van Restaurant In ’t Vierde Baarsje

Laatst bijgewerkt op 16.01.2025
Klassiek gesorteerd
Krabcocktail
Met warme toast en verfijnde whisky saus
23,50
Paté van het huis
Van gevogelte, gekonfijte ui en gevuld met eendenlever
15,50
Foie gras
Met gekonfijte ui, calvados appeltjes en een warm brioche broodje met tafelzuur
22,50
Gamba pil pil
Gepelde gamba’s in olijfolie met knoflook, rode pepers en bosui
17,50
Steak tartaar
Met toast en een eidooier
19,50
Hertenfilet
Met stamppot zuurkool, een stoofpeertje en wild-jus
37,50
Gekonfijte eendenbout
Met stamppot zuurkool en een jus van truffel en zwarte bessen
31,50
Fondue – v.a. 2 per.
Fondue aan tafel met ossenhaaspuntjes en diverse sauzen
31,50
Hazenrug
Met cranberrycompote, pepersaus en zuurkool
38,50
Risotto met Cantharellen
Met een salade, zongedroogde tomaten en een kroketje van oude kaas
26,50
(koude voorgerechten)
Cocktail de crevettes
Hollandse garnalen in een verfijnde cocktailsaus
15,50
Anguille fumée
Gerookte IJsselmeerpaling met een salade van kappertjes en uitjes
17,50
Huître
Oesters op een bedje van ijs met rode wijnazijn, citroen en sjalotten
20,50
Jambon et melon
Gerookte ham met meloen
11,00
Carpaccio
Carpaccio van ossenhaas met pijnboompitten, Pecorino kaas en truffeldressing
16,50
Saumon fumé
Noorse gerookte zalm met een salade, uitjes en appeltjes
14,50
(Soepen)
Bisque de homard
Kreeftensoep met Cognac en room
12,50
Soupe à l'oignon
Franse uiensoep met kaas gegratineerd
10,00
Consommé de queue de boeuf
Heldere ossenstaartsoep met Madeira
10,00
(warme voorgerechten)
Escargots de Bourgogne
Slakken met uitjes, prei en een kruidenmelange
16,50
Champignons râpés à l'oignon
Gegratineerde champignons met verse kruiden, knoflook en sjalotten-olie
11,00
Coquilles St. Jacques
Gegratineerde coquilles bereid met knoflook, wijn, crème fraîche en tuinkruiden
17,50
(visgerechten)
Sole meunière
In roomboter gebakken zeetong (aan tafel gefileerd) Dagprijs
Filet de cabillaud, sauce à la moutarde
Gebakken kabeljauwfilet met grove mosterdsaus
28,50
(vleesgerechten)
Chateaubriand Stroganoff v.a. 2 per.
Gebraden ossenhaas met een verfijnde wodka‑roomsaus. Aan tafel bereid
76,00
Filet de veau Zingara v.a. 2 per.
Kalfshaas met ham, ossentong en Madeira‑roomsaus. Aan tafel bereid
82,00
Entrecôte grillée 350gr
Gegrilde entrecôte met rode wijn portsaus
37,00
Tournedos au poivre v.a. 2 per.
Ossenhaasbiefstuk met een zachte pepersaus. Aan tafel bereid
76,00
Tournedos café de Paris
Ossenhaasbiefstuk met een verse kruiden‑roomsaus
35,00
Côte d'agneau grillée aux herbes de Provence
Lamskoteletten van de grill met tijm en rozemarijnsaus
35,00
Glace dame blanche
Vanille-ijs met warme chocoladesaus
10,00
Glace fantasie
Vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat
11,00
Glace du chef
Bitterkoekjes-ijs met boerenjongens
13,00
Glace flambée - v.a. 2 per.
Geflambeerde kersen, banaan of ananas met vanille-ijs
29,50
Mousse au café
Een zachte mousse van koffie, koffielikeur en roomijs
17,50
Crème Brûlée
Huisgemaakte vanilledessert met gebrande suiker en vanille-ijs
10,00
Plateau de fromage
Diverse soorten Franse kaas
16,00
Chefs special
Lavacake met witte chocolade ijs, kruimel en Baileys
16,50
Crêpe Suzette flambée - v.a. 2 per.
Aan tafel geflambeerde sinaasappelsaus met flensjes en roomijs
31,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant In ’t Vierde Baarsje is 16.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.