Hemelse Modder

Meer informatie

Oude Waal 11
1011 BZ Amsterdam


Menukaart van Hemelse Modder

Laatst bijgewerkt op 17.01.2025
Klassiek gesorteerd
Ieder seizoen weer heerlijke bereidingen van precies de gerechten waar je zin in hebt.
3 gangen
51,50
4 gangen
61,50
5 gangen
69,50
Knolselderijpaté gevuld met pruimencompote,
met knolselderij-jus en rucolasalade.
Gemarineerde en gebrande makreelfilet
met geroosterde venkel, dillemayonaise, haringkuit en radijs.
Eendenrillette gevuld
met compote van kweepeer en cranberries, met kippenhuidchips, geroosterde witlof en pastinaakchips.
Kroketjes van gebakken oesterzwam en piccalilly,
met gerookte-mosterdmayonaise en gemengde salade.
Bouillon van geroosterde gele biet,
pastinaak en hazelnoot, met gember-preiolie en geroosterde hazelnoot.
Bouillon van fazant en daslook,
met fazant-knolselderijrillette en daslook-olie.
Koekje van kikkererwten en gekarameliseerde ui,
met pastinaak-amandelcrème, gele biet, bospeen, tomaat-komijnsaus en saliechips.
Tartelette
met koolraapcrème, snijbiet en saus van Texelse schapenkaas, met prei-tijmcompote en bietenchips.
Gebakken kabeljauwfilet
met groene-kruidenkorst en saffraan beurre blanc, met roseval, groene asperges en zeekraal.
Parelhoenfilet gevuld
met bieten-mierikswortelcrème, met parelhoenboutje, gevogeltejus, aardappelmousseline, bospeen en hazelnoot.
Gegrilde hertenbiefstuk
met rode-portjus, geroosterde aardappel, gebakken shiitake, schorseneren en schorsenerenchips.
Drie soorten Nederlandse
kaas met vijgenbrood.
Drie soorten Franse kaas
met vijgenbrood.
Hemelse Modder;
bruine en witte chocolademousse met vanilleroom.
Mousse van citrus en mascarpone,
en vanillekruim.
Pecannotentaartje
met kaneelijs, sinaasappelkaramelsaus en pecannotenkruim.
Chef’s menu
Maandelijks presenteert de chef een extra menu, verrijkt met bijzondere smaakaccenten. Dit keer serveren we vijf veganistische gerechten, rijk aan smaak en intensiteit. Pure verwennerij voor iedere fijnproever.
51,50 3 gangen
61,50 4 gangen
69,50 5 gangen
1. Gang Voorgerecht / Tartaar van bloemkool, augurk en bieslook, met gerookte-mayonaise, hazelnoot, krokante palmkool, amandelmelksaus en bieslook-olie.
2. Gang Soep / Bouillon van rode kool en appel, met geroosterde biet en Granny-Smithschuim.
3. Gang Hoofdgerecht / Cake van eekhoorntjesbrood en shiitakes, met walnotenvulling en tijmcrunch, met portsaus, Puylinzen, knolselderij en wortelcompote.
4. Gang Kaas / Warme halloumiblokjes gepaneerd in rozemarijnkruim, met abrikozencompote.
5. Gang Nagerecht / Bramenmousse met gepocheerde peer, citroensorbet en geroosterde pistachenoten.

De bewerkingsstatus van de menukaart van Hemelse Modder is 17.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.