De Hazelaar

Meer informatie

Plantage ARTIS
None Amsterdam


Menukaart van De Hazelaar

Laatst bijgewerkt op 28.02.2025
Klassiek gesorteerd
Griekse yoghurt
met huisgemaakte granola en granaatappelmelasse
6,50
Roomboter croissant
confituur en boter
4,00
Oeuf en brioche
briochebrood, gepôcheerd ei en beenham
8,50
Smoothie
met framboos, banaan, sinaasappel, limoen en munt
6,00
Hummus
met warm pita brood
7,00
Romige dip van artisjok, ricotta en parmezaan
met warm pita brood
8,25
Baba ganoush
met pitabrood
7,50
Pecorino
met Sardijns platbrood, kweepeer en olijven
8,50
Geroosterd buikspek
met citroen en peterselie
8,50
Plat de charcuterie
Met chorizo Bellota, venkelsalami, gevogelte parfait, morcilla, pickles en olijven
15,75
Vier soorten kaas
met Marsala rozijnen en kletzenbrood
14,50
Bitterballen
6 stuks
8,50
Paddenstoelkroketjes
4 stuks
8,00
Gamba kroketjes
4 stuks
8,25
Plantage notenmix
4,75
Gerookte amandelen
4,50

veganistisch veganistisch

Huisgemarineerde olijven
4,00

veganistisch veganistisch

Ierse oesters
3 stuks of 6 stuks
13,75
26,75
Soep van gele linzen
met wortel, gember en saffraan met pickle van pompoen, bosui en manakeesh
9,75
Ttoro
vissoep uit Baskenland
12,50
Curried Fattoush
met jonge bladspinazie, radicchio, bloemkool, tomaat, sojaboontjes, zwarte olijfjes, pickle van rode ui, Turkse schapenkaas en walnoot
13,75
Gepofte aubergine
met tahini, harissa, walnoot, granaatappel, koriander en peterselie olie
12,75
Salade van radicchio, chioggia biet, granaatappel
rode grapefruit, mierikswortel, hazelnoot en geitenkaascrème
13,00
Gemarineerde zalm
met dille, crème fraîche en rogge, met rode bietencrème, mosterd kaviaar en koolrabi
14,75
Sepia gestoofd in venkel, tomaat en witte wijn
met peterselie, ricotta salata en knoflookbrood
14,25
Gevogelte parfait
met pancetta, Armagnac pruimen, cornichons, geleivan Madeira en toast
15,00
Ravioli gevuld met pastinaak en gorgonzola
gekonfijte rode ui, roseval, parmezaan, postelein en citroen-tijmboter
13,75
19,75
Ravioli gevuld met ragoût van wildzwijn
rucola, Parmezaan, salieboter en zwarte peper
14,50
20,50
Risotto met bundelzwam,
gesmoorde prei, pistou van palmkool en gepocheerd ei
24,50
Knolselderij geroosterd in de houtskooloven
met polenta, cavolo nero, parelui, kastanje en jus van rode wijn
22,75
Gebakken roodbaarsfilet
met romige camarguerijst, cime di rapa en sauce langoustine
26,50
Chowder met gebakken schelvis,
mosselen, kokkels, spitskool, venkel, zeekraal en krieltjes
25,50
Geroosterd buikspek
met flageolets, knolselderij, wortel, spruitjes, raddichio met jus en parelui
26,25
Schotse diamanthaas
met haricots verts, laurieraardappel, gepofte rode ui, merg en beurre de Montpellier
27,50
Om te delen:
Langzaam gegaarde en geroosterde lamsbout uit Burgos met bimi, venkel en pompoen uit de houtskooloven, gekonfijte citroen, abrikozen-vijgenchutney, pilavrijst en frisse muntyoghurt
27,50
Frites
met mayonaise
5,50
Groene salade
met croutons en dressing
3,75
Churros
met chocoladesaus en vanille ijs
9,50
Hemelse modder
met amandelcrunch, chocoladeschotsen en mocca-blanc
9,25
Hazelnootflan met merengue van koffie
hazelnootcrunch en vanilleroom
11,50
Crema Catalana brulee
met sinaasappel, kaneel en saffraan
8,75
Vier soorten kaas
met Marsala rozijnen, melbatoast en kletzenbrood
14,50
Bacalhau à Gomes de Sá
met picada, gekookt ei en Taggiasche olijf
13,75
Warm Amsterdams pekelvlees
met zuurkool, cornichons en Dijon mosterd
14,75
Gerookte zalm
geroosterde rode biet, mierikswortel, haringkuit en dille
14,50
Hollandse geitenkaas
met geroosterde peer, honing, rucola en walnoot
12,50
Gebakken oesterzwam
met ricotta, gezouten citroen en kruidensla
11,75
Ierse oesters
3 stuks of 6 stuks
13,75
26,75
Ttoro
vissoep uit Baskenland
12,50
Soep van gele linzen
met wortel, gember en saffraan met pickle van pompoen, bosui en manakeesh
9,75
Gevogelte parfait met pancetta
Armagnac pruimen, cornichons, gelei van Madeira en toast
14,75
'Fatteh' mezze
van paprika, kikkererwt, aubergine, granaatappel, tomaat en munt met manakeesh, cashewnoot, kimchi en tahini
13,75
Curried Fattoush
met jonge bladspinazie, radicchio, bloemkool, tomaat, sojaboontjes, zwarte olijfjes, pickle van rode ui, Turkse schapenkaas en walnoot
14,75
Hummus plate
met ingelegde komkommer, geroosterde tomaat, harissa, baba ganoush, favabonen, koriander, sumac en pitabrood
13,50
Falafel ‘Plantage’
met huisgemaakte pickles, koolsla, tahini, harissa en pitabrood
13,75
Shakshouka met spinazie en schapenkaas
met labneh en pitabrood
13,50
Shakshouka met sucuk (Turkse worst)
met labneh en pitabrood
14,50
Ravioli gevuld met pastinaak en gorgonzola
gekonfijte rode ui, roseval, parmezaan, postelein en citroen-tijmboter
13,75
19,75
Ravioli gevuld met ragoût van wildzwijn
rucola, Parmezaan, salieboter en zwarte peper
14,50
20,50
Tosti kaas
op pitabrood
6,75
Tosti ham en kaas
op pitabrood
7,75
Tosti Albacore tonijn
cheddar, geroosterde paprika, rode ui, pickles, kappertjes en rucola
8,75
Tosti gruyère
portobello, geroosterde rode ui en rucola
8,50
Churros
met chocoladesaus en vanille ijs
9,50
Hemelse modder
met amandelcrunch, chocoladeschotsen en mocca-blanc
9,25
Crema Catalana brulee
met sinaasappel, kaneel en saffraan
8,75
Vier soorten kaas
met Marsala rozijnen, melbatoast en kletzenbrood
14,50
Appeltaart
van Kuyt
6,50
Cheesecake
van Holtkamp
6,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Hazelaar is 28.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.