Café-Restaurant De Plantage

Meer informatie

Plantage Kerklaan 36
1018 CZ Amsterdam


Menukaart van Café-Restaurant De Plantage

Laatst bijgewerkt op 27.12.2024
Klassiek gesorteerd
Griekse yoghurt
met huisgemaakte granola en granaatappelmelasse
6,50
Roomboter croissant
confituur en boter
4,00
Oeuf en brioche
briochebrood, gepôcheerd ei en beenham
8,50
Smoothie
met framboos, banaan, sinaasappel, limoen en munt
6,00
Bacalhau à Gomes de Sá
met picada, gekookt ei en Taggiasche olijf
12,00
Warm Amsterdams pekelvlees
met zuurkool, cornichons en Dijon mosterd
13,00
Gerookte zalm
geroosterde rode biet, mierikswortel, haringkuit en dille
14,50
Gegrilde aubergine
met salsa van geroosterde paprika, olijf, walnoot,wortel en za'atar, met labneh en granaatappelpitjes
10,50
Gebakken oesterzwam
met ricotta, gezouten citroen en kruidensla
10,75
Siciliaanse caponata
little gem, geroosterde pijnboompitten en tuinkers
9,75
Zeeuwse creuses
3 stuks of 6 stuks
11,50
22,50
Ttoro
vissoep uit Baskenland
12,50
Romige soep van topinamboer en prei
gerookte portobello en vadouvan croutons
9,75
Gevogelte parfait met pancetta
Armagnac pruimen, cornichons, gelei van c14,75
Madeira en toast
12,50
'Fatteh' mezze
van paprika, kikkererwt, aubergine, granaatappel, tomaat en munt met manakeesh, cashewnoot, kimchi en tahini
14,75
Curried Fattoush
met jonge bladspinazie, radicchio, bloemkool, tomaat, sojaboontjes, zwarte olijfjes, pickle van rode ui, Turkse schapenkaas en walnoot
14,75
Falafel ‘Plantage’
met huisgemaakte pickles, koolsla, tahini, harissa en pitabrood
13,75
Shakshouka met spinazie en schapenkaas
met labneh en pitabrood
12,50
Shakshouka met sucuk (Turkse worst)
met labneh en pitabrood
13,50
Ravioli gevuld met pompoen en ricotta
winterpostelein, gerookte amandel, Parmezaan en salieboter
13,75
19,75
Ravioli gevuld met ragoût van wildzwijn
rucola, Parmezaan, salieboter en zwarte peper
13,75
19,75
Tosti kaas
op pitabrood
6,75
Tosti ham en kaas
op pitabrood
7,75
Tosti Albacore tonijn
cheddar, geroosterde paprika, rode ui, pickles, kappertjes en rucola
8,75
Tosti gruyère
portobello, geroosterde rode ui en rucola
8,50
Churros
met chocoladesaus en vanille ijs
9,50
Hemelse modder
met amandelcrunch, chocoladeschotsen en mocca-blanc
9,25
Crema Catalana brulee
met sinaasappel, kaneel en saffraan
8,75
Vier soorten kaas
met Marsala rozijnen, melbatoast en kletzenbrood
14,00
Appeltaart
van Kuyt
6,25
Cheesecake
van Holtkamp
6,25
Hummus
met warm pita brood
7,00
Siciliaanse caponata
met panne carasau
7,00
Romige dip van artisjok, ricotta en parmezaan
met warm pita brood
7,50
Pecorino
met Sardijns platbrood, kweepeer en olijven
8,50
Plat de charcuterie
Met chorizo Bellota, venkelsalami, gevogelte parfait, morcilla, pickles en olijven
15,75
Vier soorten kaas
met Marsala rozijnen en kletzenbrood
14,00
Bitterballen
6 stuks
8,50
Paddenstoelkroketjes
4 stuks
7,50
Gamba kroketjes
4 stuks
7,75
Plantage notenmix
4,75
Gerookte amandelen
4,75

veganistisch veganistisch

Huisgemarineerde olijven
4,00

veganistisch veganistisch

Zeeuwse creuses
3 stuks of 6 stuks
11,50
22,50
Romige soep van topinamboer en prei
gerookte portobello en vadouvan croutons
9,75
Ttoro
vissoep uit Baskenland
12,50
Curried Fattoush
met jonge bladspinazie, radicchio, bloemkool, tomaat, sojaboontjes, zwarte olijfjes, pickle van rode ui, Turkse schapenkaas en walnoot
13,50
Gepofte aubergine
met tahini, harissa, walnoot, granaatappel, koriander en peterselie olie
12,75
Najaarssalade van radicchio, chioggia biet, granaatappel
rode grapefruit, mierikswortel, hazelnoot en geitenkaascrème
12,75
Gemarineerde zalm
met dille, crème fraîche en rogge, met rode bietencrème, mosterd kaviaar en koolrabi
14,50
Sepia gestoofd in venkel, tomaat en witte wijn
met peterselie, ricotta salata en knoflookbrood
14,25
Gevogelte parfait
met pancetta, Armagnac pruimen, cornichons, geleivan Madeira en toast
14,75
Ravioli gevuld met pompoen en ricotta
winterpostelein, gerookte amandel, Parmezaan en salieboter
13,75
19,75
Ravioli gevuld met ragoût van wildzwijn
rucola, Parmezaan, salieboter en zwarte peper
13,75
19,75
Risotto met trompette de la mort,
geroosterde bospeen, wilde spinazie, gepocheerd ei en een Parmezaan koekje
24,50
Knolselderij geroosterd in de houtskooloven
met polenta, little gem, parelui, kastanje en sauce bordelaise
22,75
Gebakken snoekbaarsfilet
met romige camarguerijst, cime di rapa en sauce langoustine
26,50
Chowder met gebakken rode poon
mosselen, kokkels, spitskool, venkel, zeekraal en krieltjes
25,50
Gestoofde konijnenbout uit de houtskooloven
met sherry, saffraan, tomaat, chorizo, olijf, wortel en coco blanc boontjes
26,25
Schotse diamanthaas
met haricots verts, laurieraardappel, gepofte rode ui, merg en beurre de Montpellier
27,50
Om te delen: Langzaam gegaarde en
geroosterde lamsbout uit Burgos met bimi, venkel en pompoen uit de houtskooloven, gekonfijte citroen, abrikozen-vijgenchutney, pilavrijst en frisse muntyoghurt
27,50
Frites
met mayonaise
5,50
Groene salade
met croutons en dressing
3,75
Churros
met chocoladesaus en vanille ijs
9,50
Hemelse modder
met amandelcrunch, chocoladeschotsen en mocca-blanc
9,25
Speculaascake met witte chocolade
kweepeer en crème fraîche
11,50
Crema Catalana brulee
met sinaasappel, kaneel en saffraan
8,75
Vier soorten kaas
met Marsala rozijnen, melbatoast en kletzenbrood
14,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Café-Restaurant De Plantage is 27.12.2024. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.