Bloem Eten & Drinken

Meer informatie

Entrepotdok 36
1018 AD Amsterdam


Menukaart van Bloem Eten & Drinken

Laatst bijgewerkt op 28.02.2025
Klassiek gesorteerd
Broodmandje met dips
Geroosterd zuurdesembrood met huisgemaakte hummus, kruidenboter, en olijven tapenade.
10,50
Pompoensoep
Licht pittige soep op basis van pompoen, venkel en appel. Geserveerd met een sneetje brood.
9,00
Sri Lankaanse kerrie-kokos maaltijdsoep (hoofdgerecht)
Kruidige soep op basis van kerriemix uit Sri Lanka en kokosmelk, aardappel, zoete aardappel, edamame boontjes, geserveerd met een kleine, warme linzen salade.
19,50
Pozole Rojo, Mexicaanse maaltijdsoep (hoofdgerecht)
Warm pittige soep met guajillo peper, oesterzwam en mais, geserveerd met een mais pannenkoek en een kleine salade.
19,50
Hartige taart (hoofdgerecht)
Hartige taart gevuld paddenstoelen, in een romige dragon saus, gebakken groene groenten en een tamari jus.
21,50

vegetarisch vegetarisch

Gado Gado & Falafel (hoofdgerecht)
Warme salade van kool, wortel, tauge, en verse koriander, in een licht pittige cashew saus, geserveerd met gebakken tofu, en falafel balletjes.
22,50
Menu
(3-gangen keuzemenu op volgende pagina)
39,50
3-gangen keuzemenu
39,50
1. Gang Voorgerechten Geroosterde pompoen met hummus €12,50 Geroosterde pompoen met hummus, huisgemaakt zuur, falafel, en geroosterde pompoenpit.
2. Gang Blini’s €12,50 Boekweit blini’s met cashew- en pastinaakcrème, tomatenchutney, pittige kimchi, en zoetpittige sinaasappel kurkuma saus.
3. Gang Bietentartaar €12,50 Tartaar van in zout gefermenteerde rode biet, kappertjes, kalamata olijven, met gebakken appel en een mayonaise met salie en mierikswortel.
4. Gang Hoofdgerechten Punterelle (Romeinse witlof) €23,00 Geroerbakte punterelle met rode linzen balletjes, gebakken aardpeer, gekarameliseerde sjalotjes en een romig kurkuma sausje
5. Gang Jackfruit vindaloo €23,00 Warm pittige vindaloo curry met jackfruit en tempeh, geserveerd met een gierst pilav, zoetzure wortel- en koolsalade, rijst en linzen pannenkoeken, en raita saus.
6. Gang Geroosterde koningsoester paddenstoelen €23,00 Geroosterde koningsoester paddenstoelen met een stamppot van pastinaak, venkel en prei, koolblad gevuld met wilde linzen en cashewnoten. Geserveerd met een miso saus met citroen en verse tijm.
7. Gang Nagerechten Bevroren zwarte bessen-banaan ijstaart met noten en dadel €7,50
8. Gang Sticky perencake uit de oven met vanille roomsaus €7,50
9. Gang Twee bonbons van pure chocolade met koffie of thee naar keuze €7,50
10. Gang Chocoladetaart laagjes brownie en chocolade ganache €7,50
Lavendel-sinaasappel crème brûlée
met kokos
8,50
Rabarber & appel crumble uit de oven
met kokossinaasappel ijs
10,00
Bevroren zwartebessen-banaan ijstaart
met noten en dadel
7,50
Sticky perencake uit de oven
met vanille roomsaus
7,50
Twee bonbons van pure chocolade
met koffie of thee naar keuze
7,50
Chocoladetaart laagjes brownie
en chocolade ganache
7,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Bloem Eten & Drinken is 28.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.