Abbey

Meer informatie

Admiraal de Ruijterweg 404
1055 ND Amsterdam


Menukaart van Abbey

Laatst bijgewerkt op 20.01.2025
Klassiek gesorteerd
OLIJVEN
Dolce olijven in huisgemaakte marinade.
6,00
BROOD MET DIPS
Brood van Fort 9 met bietmascarpone, zwarte knoflook aioli en sinaasappel-rozemarijnboter.
9,00
SARDINES IN BLIK
Sardines van Ortiz met brood van Fort 9.
9,00
KNOLSELDERIJSOEP
Fluwelen soep van knolselderij afgemaakt met hazelnootboter en garnituur van knolselderij.
10,00
WITLOF
Geroosterde witlof met milde blauwe kaassaus, ingelegde peer en amandelcrumble.
12,00
MAKREEL
Ingelegde makreel met geroosterde biet, bietenchips, mierikswortel en saus van paling.
14,00
GANS
Wilde gansfilet op de huid gebakken met zuurkool, jus van port en gefrituurde sjalot.
14,00
SCHORSENEER
Schorseneer in krokant van cepes en hazelnoot met bloemkool, enoki, knoflookcreme en chips.
22,00
PREIFONDANT
Gebrande preifondant met mosterdsaus, gepofte boekweit en ingelegd mosterdzaad.
22,00
NOORDZEEVIS
Gebakken rugfilet met palingmousseline, gesmoorde palmkool en gerookte beurre blanc.
26,00
BAVETTE
Dubbeldoelkoe met bearnaisesaus, mousseline, gebakken spruiten en krokante boerenkool.
27,00
FRIET VAN DE TIJGER
Ambachtelijke friet met mayonaise.
6,00
WITLOF
Gebakken witlof met balsamicodressing.
7,00
WORTELS
Geroosterde wortelsoorten met dukkah.
7,00
GROENTENTAART
Hartige quiche van pompoen, paddenstoel en mascarpone met ambachtelijke friet en salade.
20,00
HALVE KIP
Huisgemarineerde maiskip uit de oven met ambachtelijke friet, salade en eigen jus.
22,00
WILDSTOOF
Stoof van wild met ambachtelijke friet en gemarineerde rode kool.
24,00
CHICKEN & CHIPS
Ambachtelijke friet met krokante kippendijen en seizoensgroenten.
12,00
FISH & CHIPS
Ambachtelijke friet met moot gebakken vis en seizoensgroenten
14,00
APPELTAART
Huisgemaakte appeltaart met vanille-ijs.
8,00
MOKKAMOUSSE
Mousse van mokka, crumble van havermout en chocola, Khalua siroop en Dulce-de-leche-ijs
10,00
CREPES SUZETTE
Crepes met vanille, crumble van kardemom, sinaasappelsaus en vanille-ijs.
10,00
HEMELSE MODDER
Pure chocolade mousse, speculaasgranola, witte wijn stoofpeer en chocolade-ijs.
10,00
KAASPROEVERIJ
Proeverij van 4 kazen geserveerd met Rinse appelstroop en notenbrood van Fort 9.
14,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Abbey is 20.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.