Restaurant Colijn

Meer informatie

Noorddammerlaan 42
1187 AD Amstelveen


Menukaart van Restaurant Colijn

Laatst bijgewerkt op 14.01.2025
Klassiek gesorteerd
Naast bovenstaande lunchgerechten kunt u ook een keuze maken uit onze voor-, hoofd- en nagerechten
WRAP MET OOSTERSE KIP
Wrap met pulled chicken, wokgroenten, ingelegde komkommer en hoisinsaus
12,50
HEALTHY WRAP
Wrap met avocadocrème, tomatensalsa, babyspinazie en falafel
12,50
CARPACCIO
Italiaanse bol met vers gesneden rundercarpaccio, parmigiano, pijnboompitten en truffelmayonaise. Ook op donker oerbrood mogelijk
14,50
KRABSALADE
Italiaanse bol met krabsalade, avocado, radijs en ingelegde komkommer. Ook op donker oerbrood mogelijk
13,50
CLUBSANDWICH KLASSIEK
Getoast brood met ijsbergsla, kaas, gebakken ei, bacon, kiprollade en tomaat
14,50
CLUBSANDWICH ZALM KLASSIEK
Getoast brood met gerookte zalm, crème fraîche, rode ui en kappertjes
14,50
BURRATA
Burratta met cherry tomaten, watermeloen dressing en Italiaanse bol on the side
14,00
VLEES VAN HET MOMENT
Met braadjus en brood
21,50
UITSMIJTER
3 gebakken eieren op donker oerbrood met garnituur naar keuze (bacon, ham, kaas of tomaat)
11,50
KALFSKROKETTEN
2 kroketten op Italiaanse bol, boter en mosterd. Ook op donker oerbrood mogelijk
12,50
VEGA KROKETTEN
2 vega kroketten op Italiaanse bol, boter en mosterd. Ook op donker oerbrood mogelijk
12,50
12 UURTJE
Chef’s choice soepje, kalfskroket op een Italiaanse bol, een gebakken eitje op oerbrood, boter en mosterd
14,50
SALADE NI ÇOISE
Botersla met vers gegrilde tonijn, zachtgekookt eitje, krieltjes, olijven en haricots verts
22,50
CAESAR SALADE KIP
Gemengde salade met gemarineerde kip, bacon, croutons, ansjovis en parmigiano
19,50
SUPPLEMENT: Gamba’s
6,00
COLIJN AAN ZEE SALADE
Gemengde salade met gerookte zalm, verse zalm, verse tonijn, Hollandse garnalen, rivierkreeft, venkel, radijs en rode ui
22,50
VISPLATEAU
Ambachtelijk gerookte zalm van Joost, Hollandse garnalen en rivierkreeft met whiskysaus, duurzaam gerookte paling, krabsalade, calamaris van pijlinktvis (specialiteit van de chef) geserveerd met toast
45,00
SUPPLEMENT:
2 Fine de Claire oesters
8,00
CÔTE DE BOEUF
Om samen te delen: 500 gr. côte de boeuf, groene gegrilde asperges, bonne femme garnituur (=combinatie van doperwten, spekjes en aardappel), geserveerd met rode wijnsaus, pepersaus en verse friet
65,00
KIDS PASTA
Pasta met tomatensaus
10,00
KIDS NUGGETS
Kipnuggets met koolsla en friet
10,00
KIDS PANNENKOEK
Pannenkoek met suikerstroop en poedersuiker
6,75
VERSGEBAKKEN BROOD
Met kruidenboter, Colijndip en aioli
6,00
OESTERS
Half dozijn dagverse oesters met klassiek garnituur
24,00
VISTRIO
50 gr. ambachtelijk gerookte zalm van Joost, 50 gr. Hollandse garnalen en rivierkreeft met whiskysaus, 50 gr. duurzaam gerookte paling, geserveerd met toast
21,50
SUPPLEMENT: 2 Fine de Claire oesters
8,00
HUISGEMAAKTE UIENSOEP
Klassieke uiensoep met gegratineerde kaascrouton
9,50
CHEF’S CHOICE SOEP
Wisselende soep van de dag
8,50
HOLLANDSE GARNALENCOCKTAIL
Hollandse garnalen en rivierkreeft met whiskysaus, ijsbergsla, mandarijn en groene appel
17,50
CARPACCIO
Vers gesneden rundercarpaccio met pesto, truffelmayonaise, parmigiano, pijnboompitten en bieslook
14,50
STEAK TARTAAR KLASSIEK
Vers gedraaide rundertartaar met bieslook, sjalot, cornichon, kappertjes, eidooier, Tabasco en worcestersaus(alle garnituren worden apart geserveerd)
13,00
SASHIMI
Verse tonijn en zalm met wakame, sojagel, gember en wasabimayonaise
15,50
GAMBA’S PIL PIL
Gamba’s met rode peper, knoflook, paprika in olie geserveerd met brood
15,00
BURRATA
Burrata met cherrytomaat, watermeloendressing en krokante basilicum
14,50
VITELLO TONNATO
Dungesneden kalfsmuis met tonijnmayonaise, rucola en kappertjes
14,50
PROEVERIJ VAN VOORGERECHTEN
Een selectie van onze voorgerechten
16,50
STEAK TARTAAR KLASSIEK
Vers gedraaide rundertartaar met bieslook, sjalot, cornichon, kappertjes, eidooier, Tabasco, worcestersaus en verse friet (alle garnituren worden apart geserveerd)
21,50
PASTA GAMBA (OOK VEGETARISCH)
Linguine pasta met pittige gamba’s, knoflook en verse groenten
22,50

vegetarisch vegetarisch

RISOTTO PORCINI
Risotto porcini met eekhoorntjesbrood, verse champigions, kruidenolie en parmigiano
22,50
VIS VAN DE MARKT Zie tafelkaartje
Wisselend mooi stukje vis van de markt met bijpassend garnituur
TERIYAKI ZALMFILET
Gebakken zalmfilet afgelakt met teriyaki, geserveerd met venkel, beukenzwam, creme van knolselderij en wasabi mayonaise
26,50
VLEES VAN HET MOMENT Zie tafelkaartje
Wisselend mooi stukje vlees van het moment met bijpassend garnituur
TOURNEDOS
180 gr. tournedos, gegrilde courgette en aubergine, bonne femme garnituur (=combinatie van doperwten, spekjes en aardappel)
34,50
SUPPLEMENT:
Gebakken eendenlever en truffeljus
7,50
BONELESS RIBS
200 gr. perfect gegaarde spareribs zonder bot, met koolsla en verse friet
24,50
VEGA CHICKEN BURGER
Miami no chicken burger op een brioche bol met avocadocrème, gekonfijte ui, jalapeño peper, tomaat, cheddar en verse friet
19,50
BURGERMEESTER
Huisgemaakte burger van rund met bacon, cheddar, gekonfijte ui, burgersaus, koolsla en verse friet
19,50
SAT Ė - 200 GR.
Gegrilde kippendij met Indonesische pindasaus, zoetzuur, cassave, koolsla en verse friet
19,50
KIPFILET COLIJN
Krokant gebakken kipfilet met pasta aglio e olio
19,50
MIXED GRILL
Combinatie van kippendij saté, boneless ribs en vlees van het moment (3 x100 gr.) en verse friet
27,50
SURF&TURF
Steak, gamba’s pil pil, pepersaus, bonne femme garnituur (=combinatie van doperwten, spekjes en aardappel), gegrilde courgette en aubergine
31,50
SLIPTONG
Sliptong met braadjus, salade en verse friet
27,50
proeverij menu
49,50
1. Gang PROEVERIJ VAN VOORGERECHTEN Een selectie van onze voorgerechten
2. Gang PROEVERIJ VAN HOOFDGERECHTEN Een selectie van onze hoofdgerechten en verse friet
3. Gang PROEVERIJ VANNA GERECHTEN Een selectie van onze nagerechten
SEIZOENSGROENTEN
5,00

vegetarisch vegetarisch

VERSE FRIET
5,00

veganistisch veganistisch

GEBAKKEN CHAMPIGNONS
5,00

veganistisch veganistisch

GEBAKKEN AARDAPPELS
5,00

veganistisch veganistisch

FRISSE SALADE
5,00

veganistisch veganistisch

BONNE FEMME KLASSIEK
Aardappelgarnituur met spek en doperwtjes
7,50
SCROPPINO
Huisgemaakte cocktail van citroensorbetijs, cava en vodka
8,50
TIRAMISU
Huisgemaakte tiramisu met huisgedraaid oreo ijs
9,50
MOELLEUX AU CHOCOLAT
Chocoladetaartje met warme chocolade vulling en huisgedraaid vanille ijs
9,50
CRÈME BRÛLÉE
Klassieke vanille crème brûlée geserveerd met huisgedraaid karamel zeezout roomijs
9,50
HANGOP MET ANANAS
Hangop met gegrilde ananas en dragon/ yoghurt sorbet ijs
9,50
KAASPLANKJE
Vier soorten kaas geserveerd met notenbrood en vijgen compote
12,50
BOLLETJE HUISGEDRAAID IJS V.A.
Karamel zeezout ijs, Oreo ijs, Dragon ijs, aardbeiensorbet, vanille ijs
3,50
CHEESECAKE
Huisgemaakte cheesecake van witte chocola, rood fruit en aardbeiensorbet ijs
9,50
APPELTAART
Huisgemaakte appeltaart met vanilleijs en slagroom
9,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Colijn is 14.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.