Brasserij De Bergerrie

Meer informatie

Grote Markt 42
1315 JG Almere


Menukaart van Brasserij De Bergerrie

Laatst bijgewerkt op 09.01.2025
Klassiek gesorteerd
Voorgerechten zijn ook apart te bestellen: Soepen apart € 7,75 Voorgerechten apart vanaf € 11,75 -Extra te bestellen: vers gebakken brood met tapenade en kruidenboter € 5,20
Tomatensoep (ook veganistisch te bestellen)
Van Italiaanse rode rakkers, Franse basilicum en Nederlandse room,

veganistisch veganistisch

Carpaccio van het Argentijnse rund
met Parmigiano Reggiano Wordt geserveerd met een knapperig toastje, olijven tapenade en een licht pittige mosterd- dressing, een super trendy doch heerlijk gerecht in een originele uitvoering.
Vitello Tonato (de moderne uitvoering)
Rosé gebraden kalfsvlees, dun gesneden en gevuld met tonijnsalade, opgerold en geserveerd met een groene kruidendressing, kappertjes en geplukte sla.
Envelopje met spinazie en Brie
Warm uit de oven op een matrasje ofwel een bedje van salade, met een verrassende balsamico dressing en geroosterde noten.
Serrano ham gran reserva
Met roomkaas, verfijnd met stukjes meloen en rucola.
Hoofdgerechten apart te bestellen vanaf: € 25,15
Spare Ribs geserveerd
met 2 bijpassende sauzen Zó lekker dat we er eigenlijk geen woord meer over willen zeggen.
Stoofpotje
Van licht pikant rundvlees, een verrassend recept van mijn vriend Rafaël, uit de Catalaanse keuken.
Runder biefstuk uit Uruquay
Van crisisbestendige kwaliteit met saus naar keuze: Gorgonzola-, Peper -, rode wijnsaus of champignon- roomsaus.
Zalmfilet
Gebakken in één van onze ovens en opgediend met een
Vegetarische bladerdeegrol (ook veganistisch te bestellen)
Gevuld met gestoofde groenten, geroosterde noten en Brie, geserveerd met een halfzoete bosbessensaus.

veganistisch veganistisch

Nagerechten apart te bestellen vanaf: € 9,00
Dame Blanche, de echte
Korte omschrijving: Bourbon vanille-ijs, warme Belgische chocoladesaus naar Barry Callebaut met slagroom en een koekje.
Karamelbokaal
Vanille-ijs, overgoten met een, door onze ijverige leerling gemaakte, karamelsaus, bestrooid (ook door hem) met noga.
Tiramisu, huisgemaakt
(zoals bijna alles op deze kaart) Bestrooid met geroosterde amandelen en cacaopoeder.
Cheesecake
Met boterkoek, frambozen en witte chocolade, geserveerd met een bolletje frambozen sorbetijs.
Monchoutaart
Een bodempje Bastogne koek, monchou en daarop kersen, dat zo eenvoudig zo lekker kan zijn.
Warm chocoladetaartje
Gezoet met dadelpuree en geserveerd met witte chocoladeroomijs.

De bewerkingsstatus van de menukaart van Brasserij De Bergerrie is 09.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.