Willem de Vierde Restaurant

Meer informatie

Pr. Catharina-Amaliaplein 1-9
7607 JP Almelo


Menukaart van Willem de Vierde Restaurant

Laatst bijgewerkt op 10.01.2025
Klassiek gesorteerd
WILLEM’S PROEVERIJ
Verassing I koud I warm Voor meerdere personen te bestellen
15,50
CARPACCIO
Rund I pestomayonaise I toast I Parmezaanse kaas I pijnboompitten
13,50
BEEF TATAKI
Geschroeid I entrecote I siracha mayonaise I gefrituurde ui I wakame
13,50
BUIKSPEK
Langzaam gegaard I bospaddenstoelen I gekarameliseerd
10,50
GAMBA’S BOURGUIGNON
Black tiger I Kruidenboter I room I brood
14,00
GEROOKTE ZALM
In Twente gerookt I toast I limoenmayonaise
14,00
GEGRILDE AUBERGINE
Geitenkaas I frambozen saus I walnoot I gegrild
8,50
CHAMPIGNONS DORDOGNE
Champignons I bierbeslag I gefrituurd I knoflooksaus.
10,50
KONINKLIJKE TOMATENSOEP
Roma-tomaten I crème fraîche I brood I huisgemaakt
7,00
KREEFTENSOEP
Rivierkreeftjes I room I brood
8,50
MOSTERDSOEP
Frans I Grove mosterd I brood I keuze zalm naturel of spek
7,50
Alle maaltijdsalades worden geserveerd met brood en boter. Extra friet is bij te bestellen voor € 3,00.
MAALTIJDSALADE BIEFSTUKPUNTJES
Gemengde salade I gebakken biefstukpuntjes I pijnboompitten I teriyaki saus
18,00
MAALTIJDSALADE GAMBA’S
Gemengde salade I gebakken gamba’s I kruiden mayonaise
18,00
MAALTIJDSALADE SURF EN TURF
Gemengde salade I black tiger I biefstukpuntjes I kruiden mayonaise
23,00
MAXIMA STEAK +/- 200 gram
Ierland I rund I steak I saus naar keuze
27,00
RIB EYE +/- 300 gram
Ierland I gegrild I gemarmerd I saus naar keuze**.
31,50
VLEESDUO +/- 250 gram
Ierland I varkensoester I gegrild I saus naar keuze**
27,00
MIXED GRILL +/- 400 gram
Ierland I kippendij I varkensoester I saus naar keuze**
29,50
KONINKLIJKE SCHNITZEL +/- 250 gram
Gebakken I saus naar keuze**
20,50
SPIES KIPPENDIJ +/- 250 gram
Oosters I Gemarineerd I teriyaki saus
18,50
SURF & TURF
Ierland I black tiger I hollandaise saus
29,50
BIG WILLEM
100% rundvlees I burgerbol I cheddar I rode-ui chutney I BBQ-saus
18,50
SPARERIBS
Varken I gemarineerd I langzaam gegaard I afgelakt
25,50
SATÉ
Van de haas I gegrild I kroepoek I gebakken uitjes
17,50 2 stokjes
21,00 3 stokjes
ZALM
Noorweg I Oven I hollandaise saus
26,50
KABELJAUW
Noorwegen I witvis I kruidenkost I pesto
28,50
VEGETARISCHE PASTA PESTO
Pasta I rode pesto I Parmezaan I pijnboompitten I groenten
18,00

vegetarisch vegetarisch

GEFRITUURDE BRIE
Krokant I gefrituurde I honing I walnoten
18,00
Extra koude saus
1,50
Extra warme saus
2,00
Gebakken ui, gebakken champignons en gebakken spek.
3,50
COUPE KERSEN
Drie bollen vanille-ijs met warme kersen en slagroom.
7,50
KLASSIEKE SORBET
Twee bollen vanille-ijs, één bol aardbeienijs met vruchten en slagroom.
7,00
COUPE COOKIE
Drie bollen cookie-ijs met koekkruimel en slagroom.
7,50
COUPE YOGHURT BOSVRUCHTEN
Drie bollen yoghurt-bosvruchtenijs met bosvruchten en slagroom.
7,50
DAME BLANCHE
Drie bollen vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom.
7,50
COUPE FUDGE
Drie bollen karamelijs met karamelsaus, fudge blokjes en slagroom.
7,50
CRÈME BRÛLÉE
Klassiek van vanille met een bol vanille-ijs en slagroom.
8,00
OREOTJESCAKE
Arretjescake maar dan andersom. Gemaakt van oreo koekjes en witte chocolade. Geserveerd met een bol cookie ijs.
8,50
WARM CHOCOLADETAARTJE
Geserveerd met rood fruit coulis, één bol vanille-ijs en slagroom.
8,50
STROOPWAFEL TIRAMISU
Tiramisu gemaakt van stroopwafel geserveerd met een glaasje stroopwafel likeur.
8,00
GRAND DESSERT
Door de chef uitgekozen mini desserts Geef eventuele allergenen door aan de bediening.
12,50
Appelgebak met slagroom
3,50
Brusselse wafel
met warme kersen en slagroom
4,00
Lekkernijen voor bij de koffie
5,50
Brood keuze: Spelt wit, Oer bruin of Waldkorn
DRIE LUIK
Wit of bruin brood belegd met carpaccio, tonijnsalade en brie.
12,00
GEZOND
Ambachtelijke ham, jong belegen kaas, ei, tomaat, kruidenmayonaise. Ook te bestellen zonder ham of zonder kaas.
9,00
CARPACCIO
Kruidenmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en sla.
11,50
TONIJNSALADE
Huisgemaakte tonijnsalade, ei, rode ui, kappertjes.
9,00
GEROOKTE ZALM
Gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui.
10,50
BRIE
Lauw warme brie, honing, walnoten.
9,50
TOSTI
Tosti ham en of kaas van speld wit of oer bruin brood. Geserveerd met ketchup.
5,00
HETE KIP
Gewokte kip met groente geserveerd in een pittige chilisaus geserveerd op brood naar keuze.
10,50
KONINKLIJK UURTJE
Soep naar keuze (tomaat, ui of mosterd), kroket met brood en mosterd, kleine uitsmijter ham en kaas op brood.
11,50
TWEE KROKETTEN
Ambachtelijke rundvlees kroketten geserveerd met mosterd op brood naar keuze.
10,50
UITSMIJTER HAMS & KAAS
Drie gebakken eieren geserveerd met ham en kaas. Ook zonder ham of zonder kaas te bestellen.
8,50
UITSMIJTER MAXIMAAL
Drie gebakken eieren geserveerd met ui, spek, champignons, ham en kaas.
9,50
BOERENOMELET
Omelet met ui, champignons, paprika en spek.
8,50
Alle maaltijdsalades worden geserveerd met brood en boter. Extra friet is bij te bestellen voor €3,50
MAALTIJDSALADE BIEFSTUKPUNTJES
Gemengde salade geserveerd met gebakken biefstukpuntjes, pijnboompitten en geserveerd met een zoete teriyaki saus. Ook met extra gamba’s te bestellen. € 5,00 supplement
15,00
MAALTIJDSALADE GAMBA’S
Gemengde salade geserveerd met gebakken gamba’s geserveerd met kruiden mayonaise. Liever een vegetarische salade? Vraag de bediening naar het aanbod.
16,00

vegetarisch vegetarisch

Onze soepen worden geserveerd met brood en boter.
TOMATENSOEP
Soep van Roma-tomaten geserveerd met crème fresh.
6,50
UIENSOEP
Franse uiensoep geserveerd met kaas crouton.
6,00
MOSTERDSOEP
Romige mosterdsoep met garnituur naar keuze; gebakken spekjes, gerookte zalm of naturel.
7,00
De plates worden geserveerd met salade, friet en mayonaise.
BIG WILLEM
Gegrilde burger, 100% rundvlees, Amerikaanse burger broodje, barbecuesaus, cheddar, rode ui chutney.
16,00
SATÉ
Saté van de haas geserveerd met satésaus, atjar en kroepoek.
14,00
SCHNITZEL
Geserveerd met gebakken ui, champignons en spek.
17,50
MAXIBAL
Huis gemaakte gehaktbal geserveerd gebakken ui, champignons en satésaus.
13,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Willem de Vierde Restaurant is 10.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.