Restaurant Vito

Meer informatie

Turfmarkt 1-9
1813 SC Alkmaar


Menukaart van Restaurant Vito

Laatst bijgewerkt op 10.01.2025
Klassiek gesorteerd
Heeft u liever zoals de Italianen een warme lunch, schroom dan niet want de bediening neemt met plezier uw keuze van de dinerkaart op. De Italianen lunchen uitgebreid, u kunt dan denken aan vers brood, olijven, pasta, vis, vlees en salade. Met een glas wijn erbij wordt de lunch een smakelijke en feestelijke onderbreking van een drukke dag.
Lunchgerechten worden geserveerd tot 17.00 uur Carpaccio
Rundvlees - pesto - parmezaanse kaas - gemengde salade - balsamico - truffel crème keuze uit wit of bruin boerenlandbrood
8,95
Tonno
Tonijnsalade - gemengde salade - gepofte kappertjes - citroenolie keuze uit wit of bruin steengebakken landbrood
8,95
Caprese (v)
Pomodoro tomaat - stracciatella - gemengde salade - pesto - olijfolie Keuze uit wit of bruin steengebakken landbrood
8,95
Mortadella favola
De beste mortadella die er is - straciatella - pistache - pistachecrème Keuze uit wit of bruin steengebakken landbrood.
8,95
Frittata
Omelet - verse groenten keuze uit wit of bruin boerenlandbrood.
9,95
Buttafuori
Uitsmijter - parmaham - mozzarella keuze uit wit of bruin boerenlandbrood.
9,95
Voor bij de borrel
Antipasti "spettacolare"
Borrelplank van de chef voor 2 personen
35,75
Olive nocellara (V)
D.O.P. Siciliaanse groene olijven
4,75
Pane (v)
Boerenbrood - gerookte artisjok - olijfolie - zeezout
6,75
Parmigiano Reggiano & Prosciutto di Parma
40 maanden gerijpte Parmigiano van kaasmaker Gennari en onze chef / Prosciutto di Parma (16 maanden) van Giovanni Ferrari / 100 jaar oude balsamico van Giuseppe Giusti - crostini
15,50
Olanda
Huisgemaakte bitterbal - gestoofd rundvlees -truffel - truffelcrème (7 stuks)
10,00
Arancini pomodori & mozzarella (V)
Risotto balletjes - tomaat - mozzarella - gepofte knoflookcrème (5 stuks)
10,00
Arancini nero di sepia
Mozzarella - inktvisinkt - stracciatella (5 stuks)
10,00
Koude voorgerechten Sinds 1806 produceert de familie Falorni één van ’s werelds beste hammen en salami’s in het plaatsje Greve in Chianti in Toscane. Al meer dan negen generaties lang word het geheim en traditie van deze ambachtelijke manier van produceren doorgegeven en behouden in de familie. In combinatie van scharrelvarkens, rasvarkens, wilde zwijnen, Chianina runderen en de beste specerijen, produceren zij koninklijke vleeswaren van ongekende kwaliteit.
Proeverij Vito
Plank met een selectie van de chef (prijs per persoon)
16,50
Bruschette Pomodori (V)
Gegrild brood - pomodori -buffelricotta - olijfolie -knoflook - parmezaanse kaas
8,95
Olive nocellara (V)
D.O.P. Siciliaanse groene olijven
4,75
Fegato alla Veneziana
Kalfslever - ui - witte wijn - tramazine - salie
13,50
Pane (v)
Boerenbrood - gerookte artisjok - olijfolie - zeezout
6,75
Carpaccio "Harry's Bar"
Biefstuk - citroenmayonaise - Worchestershire saus - parmezaanse kaas
13,00
Burrata (v)
Gemarineerde olijven - appeluitjes - pomodori -basilicum
12,75
Parmigiano Reggiano & Prosciutto di Parma
40 maanden gerijpte Parmigiano van kaasmaker Gennari en onze chef / Prosciutto di Parma (16 maanden) van Giovanni Ferrari / 100 jaar oude balsamico van Giuseppe Giusti - crostini
15,50
Warme voorgerechten
Zuppe di pomodori (V)
Tomatensoep - bruschette
7,25
Tortellini in Brodo
Gevulde tortellini - bouillon - specialiteit uit Bologna
8,50
Risotto tartufo (V)
Paddenstoelen - truffel - parmezaanse kaas - balsamico
15,75
Pinsa Romana Mortadella "Favola"
Fior di latte - mortadella - straciatella - pistache
12,50
Pinsa 'Nduja di Spillinga (piccante)
Fior di latte - tomatensaus - 'Nduja - straciatella
12,50
Pinsa Calamari
Fior di latte - nero di sepia - inktvis - knoflook -citroen
13,50
Margherita (V)
Fior di latte - tomatensaus - basilicum
12,50
Carpaccio
Tomatensaus - rundvlees - pesto - balsamico -parmezaanse kaas - rucola - pijnboompitten
17,50
Parma
Fior di latte - tomatensaus - mozzarella - oregano - parmaham (16mnd) - stracciatella
16,50
Siciliana
Fior di latte - tomatensaus - knoflook - Siciliaanse ansjovis - oregano
15,50
Salami
Fior di latte - tomatensaus - salami
15,00
Ventricina
Fior di latte - tomatensaus - ventricina - knoflook - gorgonzola - stracciatella
16,50
Mortadella favola
Fior di latte - mortadella - stracciatella - pistache - pistachecrème
16,50
Quattro formaggi (V)
Fior di latte - tomatensaus - taleggio - gorgonzola - pecorino
16,50
Vegano (VG)
Tomatensaus - vegan kaas - champignon -aubergine - basilicum - oregano
15,50

veganistisch veganistisch

Frutti di mare
Fior di latte - tomatensaus - mosselen - vongole -vis - knoflook - kappertjes - oregano
17,50
Hoofdgerechten Vis en vlees buiten de kaart om via bediening of bord(dagprijs)
Ravioli (V)
Pompoen - ricotta - amaretti - nootmuskaat -parmezaanse kaas
22,50
Cervo & crauti
Geroosterde hertenbiefstuk - gekonfijte zuurkool -aardappel - mousseline - rode wijnsaus
28,50
Risotto al tartufo (V)
Arborio rijst - paddenstoelen - balsamico -parmezaanse kaas
22,75
Risotto al tartufo met gestoofd rundvlees
Arborio rijst - paddenstoelen - balsamico -parmezaanse kaas - gestoofd rundvlees
26,75
Risotto al tartufo met kalfszwezerik
Arborio rijst - paddenstoelen - balsamico -parmezaanse kaas - kalfszwezerik
33,50
Anatra
Geconfijte eendenborst - gevulde pasta met porcini en salie - boerenkoolchips - truffeljus
28,50
Polpette di Vitello
Kalfsgehakt - geroosterde pompoen - mousse van parmezaanse kaas - salami agrumi (citroensalami)
24,50
Patatine fritte
Huisgemaakte frietjes - truffelmayonaise los bij te bestellen
5,75

vegetarisch vegetarisch

Insalata mista (vegan)
Kleine gemengde salade - dressing los bij te bestellen
5,75
Burrata (v)
los bij te bestellen
5,25
Calamari fritti
Gefrituurde inktvis - gepofte knoflookcrème -citroen los bij te bestellen
12,50
Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties te behouden en te herstellen. Gelukkig zijn er in de Noordzee de laatste jaren positieve ontwikkelingen geweest bij een aantal belangrijke vissoorten. Door beter beheer is de visserijdruk op soorten als tong, schol en kabeljauw fors afgenomen en hebben visbestanden zich kunnen herstellen. Sommige soorten zoals schol laten zelfs spectaculaire groei zien. De keukenbrigade van Restaurant Vito werkt daarom hoofdzakelijk met de visvangst uit de Noordzee.. Vraag de bediening naar de dagvangst/dagprijs
Oester al forno
Uit de oven met 'Ndujaboter - citroen prijs per stuk
4,50
Oester Vito
Malfy gin - komkommergratine
4,50
Calamari fritti
Gefrituurde inktvis - citroen - knoflookcrème
12,50
'Nduja di Spiliinga & cozze
Mosselen - 'Nduja - knoflook - bruschette -venkelzaad
12,50
Alice del Canale di Sicilia
Gezouten ansjovis bij Sicilië gevangen -knoflookcrème - ricotta - kappertjes
11,75
Kunt u niet kiezen? Neem een Vito's verrassingsmenu.
5-gangen
66,50
Alle pasta's worden dagelijks vers gemaakt. U kunt kiezen uit: fussili en tagliatelle.
Gamba e vongole
Linguine - knoflook - gerookte tomaat - witte wijn -rode peper
21,50
Parmigiano Reggiano (V)
Gevulde pasta met parmezaan en ricotta - salieboter - hazelnoot - balsamico
19,50
Lasagne Vito
Salsiccia - taleggio - broccoli - mozzarella -bechamel
16,50
nagerechten
Tiramisu
Espresso - lange vinger - amaretto - mascarpone -cacao - espressoroomijs
8,95
Amalfi limone
Mousse van citroen - citroensorbet - jam van citroen - witte chocolade
12,50
Panna cotta
Braam - yoghurt - witte chocolade - amaretto
11,50
Cornetto
Chocolade - pistache - hazelnoot - suikerspin - panettone
11,50
Gelato Vito
Vanille - pistache - chocolade - citroen prijs per bol
2,50
Bonbon
Verrassing van de chef voor bij de koffie
5,75
Affogato Illy
Vanilleroomijs - Illy espresso
5,50

vegetarisch vegetarisch

Tutti tutti
Dolce proeverij van Italiaanse lekkernijen
14,50
Formaggi
Proeverij van Italiaanse kazen - vijgen - crostini
12,75
Sgroppino originale
Wodka - Prosecco - citroensorbetijs
9,50

vegetarisch vegetarisch

Sgroppino limoncello
Limoncello - Prosecco - citroensorbetijs
10,00
Limoncello
Huisgemaakt van Amalficitroenen
6,95
Espresso martini Vito
Illy espresso - Frangelico - Baileys
9,95

vegetarisch vegetarisch

Kinderkaart
Pomodori (v)
soep van pomodoritomaat
3,50
Pizza Piccola
pizza met topping naar keuze: ham of salami of champignons
6,00
Gelato per i bambini
kinderijsje
3,50

vegetarisch vegetarisch

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Vito is 10.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.