Polonio bar & bistro

Meer informatie

Laat 8-14
1811 ED Alkmaar


Menukaart van Polonio bar & bistro

Laatst bijgewerkt op 13.01.2025
Klassiek gesorteerd
Focaccia Tosti
Ham, gesmolten kaas, mayonaise
7,50
Carpaccio
Parmezaan, pesto, rucola
10,50
Tonijnsalade
Kappertjes, augurk, rode ui
12,50
Caprese (v)
Tomaat, basilicum, burrata
9,50
Mortadella
Pistache, roomkaas, rucola
11,00
Serranoham Salamanca
Manchego, olijfolie
12,50
Pollo Picante
Zoet/zuur rode ui, tomaat, pittige saus
10,00
Belegen Lutjewinkel (v)
Krokante venkel, mosterd, rucola
8,50
Tartaar Speciaal
Gekookt ei, ui, mayonaise
9,50
Filet Americain
Met of zonder gekookt ei, ui
9,50
2 gangen met koffie
37,00
Wijnarrangement 2
14,00
Caesarsalade
Rijke salade met gegrilde kipfilet, ei, Romaine sla, Parmezaan, Anchoïde dressing
14,50
Hamburger Polonio
Huis gedraaid rundvlees, tomaat, augurk, rode ui, burgersaus
14,50
Fish & Chips
Kabeljauw in beslag gedoopt en gefrituurd, remouladesaus en frites met mayonaise
13,50
Frietje Truffel - Parmezaan
Frites rijk belegd met Parmezaan, lente-ui en truffelmayonaise
8,50
Gamba's Ajillo
Pannetje gamba's in knoflook op tafel. Geserveerd met brood
18,60
Oesters per stuk
3,70
Spaanse proeverij voor twee
24,50
Pata Negra, 100 gr. handgesneden
19,50
Boquerones - ansjovis in olie
4,30
Brood met dippers
6,50
Bitterballen
9,00
Kara-age, krokante kip
9,40
Ensaladilla Russa
4,00
Pimiento Padron met zeezout
6,50
Calamaris Fritos
12,00
Olijven
3,50
Oesters
Op ijs geserveerd met soja- en rodewijn vinaigrette. Per stuk
3,70
Pata Negra
Handgesneden Iberico, 100 gram
19,50
Vitello Tonnato
Verse tonijn, gebraden kalfsmuis, tonijncrème, kappertjes
15,00
Gamba's Ajillo
In knoflook en tomaat gebakken gamba's
18,60
Pulpo
Octopus van de bakplaat, zeezout, romanesco
17,00
Steak Tartare
Vers gedraaid à la minute. Zoals in Parijs. Met kappertjes, ui, augurk, mosterd
15,50
Rode biet
Ricotta, pecan noten, Aceto Balsamico
13,40
Tomaat
Huis gedroogd en gemarineerd, burrata en basilicum
14,20
Bouillabaisse
Franse vissoep met rouille en crôutons
14,00
Camembert au four
Uit de oven met vijgen en walnoten
13,60
3, 4 of 5 gangen
Wisselend chefsmenu. Alleen per tafel te bestellen
46,00
57,00
68,00
Wijnarrangement
21,00
28,00
35,00
Gamba's a la plancha
Van de bakplaat met knoflook en zeezout, aioli
25,00
Heilbot
Met kruidenkorst, noilly Prat beurre blanc
26,00
Vis v/d dag
Dagelijks wisselend visgerecht
Tournedos San Sebastian
Gegrilde ossenhaas met blauwe kaassaus
36,00
Kalf Ribstuk
250 gram, gegrild met chimmi churri en stro aardappel
34,00
Canard à l'orange
Een klassieker! Gebraden eendenborst met sinaasappelsaus
28,00
Gnocchi
Huisgemaakte gnocchi met room, knoflook en courgettes
16,00
Frites
5,50
Groene salade
6,00

veganistisch veganistisch

Kazen
Kies 3, 5 of 7 kazen uit ons assortiment. Met confiture en toast
11,00
19,00
25,00
St. Honoré Nectarine
Crème Suisse, karamel, roomijs
11,00
Pavlova
Roodfruit, slagroom, passievrucht, sorbetijs
10,50
Molleux au chocolat
Warm chocolade-crème taartje met espresso-ijs
13,00
Oriol Rossell Cava Brut Especial
Macabeu, xarel-lo, Penedès, Spanje. Fijn fris met een goede zuurgraad. In balans, romig en fruitig met een lange afdronk
6,50
39,00
Oriol Rossell Cava Brut Nature
Macabeu, xarel-lo, Alt Penedès, Spanje. Aroma’s van witte bloemblaadjes en rijp fruit met een overwicht van grapefruit, strakdroog
7,50
44,00
Oriol Rossell Cava Brut Rosado
Garnacha negra, pinot noir, Penedès, Spanje. Framboos, rijp fruit en kruidig. Licht roze kleur. Mooie balans
7,50
44,00
Leclerc Briant Champagne Réserve
Pinot noir, pinot meunier, chardonnay, Épernay, Frankrijk. Aroma’s van groene appel met citroen, abrikoos, mandarijn en verse amandel. Feestelijk!
71,00
Oro Blanco, Familia Falasco
Chenin / chardonnay, Mendoza, Argentinië. Opvallende blend tussen chenin en chardonnay. Sappig, citrus- en tropisch fruit, peer. Elegant
4,90
27,00
Bellaretta
Pinot grigio, Tierri di Chieti, Italië. Mineraal, fruitig en zacht. Rijpe bloesem in de neus. Doordrinkbaar en toch mondvullend
5,00
27,50
Santa Cruz, Cueva del Chámán *tip*
Sauvignon blanc, Almansa, Spanje. Heerlijke groene tonen met lange zuren. Bijzondere frisse wijn uit Almansa. Lekker bij visgerechten
6,50
35,70
Nugan Estate
Chardonnay, South Eastern, Australië. Fruitig, exotisch. Met een vleug boter en spetterend zuiver. Mooie intensiteit
5,30
29,00
Sinfo
Tempranillo, abillo, verdejo, Cigales, Spanje. Speciale blend met de verdejo druif erbij. Prachtige rood zomerfruit en kersen
4,90
27,00
Pey Rosé Nr1
Grenache, cinsault, Provence, Frankrijk. Rijpe bessen, strakke zuren met een heerlijk vol mondgevoel. Staan er gamba’s op het menu?
44,00
Térros, Bodegas de Pinoso
Alicante bouchet, merlot, Alicante, Spanje. Mooie biologische wijn uit midden Spanje. Rijke tonen van donker fruit, tabak en noten
4,90
27,00
Honemaje, Marco Real
Garnacha, cabernet sauvignon, tempranillo, Navarra, Spanje. Beetje houtgebruik in deze schenkwijn. Rijp zwart en rood fruit. Kruidigheid en lengte
5,30
29,00
Tenuta di Sesta Camponovo
Sangiovese, colorino, Toscane, Italië. Harmonieuze met zijdezachte tannines en een zuivere afdronk. Rijp zwart fruit
7,00
38,50
Nugan Estate
Merlot, South Eastern, Australië. Romig stijf met bessen, pruimen en kersen met een vleugje peper en vanille. BBQ’s best friend!
5,30
29,00
Lopez de Haro, Crianza
Tempranillo, Rioja, Spanje. Klassieke rode wijn uit Rioja, maar niet vol en krachtig maar in balans en met fijn fruit
6,50
35,70
Villa Mottura
Primitivo di Salento, Puglia, Italië. Intense aroma’s van rijp rood fruit als kersen, moerbei, blauwe bessen en aromatische kruiden en vanille. 6 maanden gerijpt in Franse eikenhouten barriques
7,00
38,50
Familia Coneso, El Beso bianco
Chardonnay, Albacete, Spanje. Van de oudste Pago in Spanje. Houtgerijpte chardonnay uit Albacete. Dijk van een wijn!
53,00
Menetou Salon, Joseph Maistre
Sauvignon blanc, Loire, Frankrijk. Luchtig en elegant, mooi aromatisch boeket van exotisch fruit als kokos, passievrucht, sinaasappel en mandarijn
55,00
Weingut Stadlmann
Grüner veltliner, Thermen Region, Oostenrijk. Verfijnd, fris en elegant met fijne kruiden. Rijke, zuivere en uiteraarde beetje witte peper
44,00
Grand Blanco, Los Haroldos
Viognier, chardonnay, torontes, semmillon, Mendoza, Argentinië. Prachtige blend van 5 verschillende druiven, van vijf verschillende wijngaarden van Falasco. Intens en in balans. Mooie body, rijp maar ingetogen
93,00
Castel "C"
Chardonnay, Haut Judeé, Israël. Kan zich meten met een top Bourgogne. Uit de hoger gelegen heuvels naast Jeruzalem. 12 maanden sur lie op Frans eiken. Wauw!
93,00
Petit Chablis, Jean Goulley
Chardonnay, Bourgogne, Frankrijk. Schitterend lichtgoud. Aroma’s van witte bloemen, vermengd met citrustonen, over een minerale basis (vuursteen). Noten van perzik en amandel wit fruit. Luxueus
54,00
Weingut Stadlmann
Blauer zweigelt, Thermen Region, Oostenrijk. Mineraal, fruitig en zacht. Rijpe bloesem in de neus. Doordrinkbaar en toch mondvullend
44,00
Flores de Callejo, Félix Callejo
Tempranillo, Ribera del Duero, Spanje. Neus is zeer aromatisch met tonen van wilde bessen, zoete kruiden, viooltjes en balsamico. Smaak is levendig, met smaken van bessen, kaneel, kruiden, balsamico en lange afdronk
51,00
Moscatel do Douro
Moscatel, Douro, Portugal. Rijpe, zoete wijn. Rozijnen, koffie en noten
6,50
Etim blanco
Garnacha blanco, DO Montsant, Spanje. Snoepje om te drinken. Amandelspijs en mandarijn
6,50
Etim tinto
Garnacha tinto, DO Montsant, Spanje. Rode dessertwijn. Frambozen en cassis. Verfrissend bij fruitdesserts
6,50
Bodegas Williams & Humbert PX
Pedro ximenez, Jerez, Spanje. Donker bruin met tonen van chocolade en rozijnen
6,50
Morgadia di Calcada, Ruby Reserve
Blend, Douro, Portugal. Frisheid in deze ruby. Niet te zoet zoals te vaak. Mooie aperitief port!
6,00
Morgadia di Calcada, tawny reserve
Blend, Douro, Portugal. Tonen van mokka, koffie en gedroogde abrikozen
6,00
Williams & Humbert Don Zoilo Fino
6,50
Williams & Humbert Don Zoilo Amontillado
7,50
Williams & Humbert Don Zoilo Palo Cortado
7,50
Williams & Humbert Don Zoilo PX
6,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Polonio bar & bistro is 13.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.